Szüreti felvonulás és mulatság Foktőn

2013.11.16 16:33   

A foktői Magyar László Általános Iskola szülői munkaközösségének maroknyi kis csapata szervezésében, immár második alkalommal, hagyományteremtő szándékkal került megrendezésre október 12-én a szüreti felvonulás és azt követően a jótékonysági bál. A szervezők arra törekedtek, hogy a falu apraját, nagyját megmozgatva egy jó hangulatú, kellemes rendezvényt hozzanak létre. A bál teljes bevételét és a támogatók felajánlásait az iskolában tanuló diákok javára fordítják.

– Gyönyörű szombat délután várt ránk, az időjárás is igazán kitett magáért. Délután 3 órakor indult a menet a falu központjából, ahol a kicsiket pogácsával, a nagyokat jó borral várták. A Kalocsai Hagyományőrző Népi Együttes táncosai és a foktői népviseletbe öltözött lányok, asszonyok és legények csalogatták a falu népét egy jó kis mulatozásra – mondta el lapunknak Mahucsné László Krisztina. – A hintó, a lovaskocsik és a csikósok beszervezésében Kollár János volt segítségünkre. A bíró: Nemes János Gergely és a bíróné: Kovács Szimonetta Katinka indult a menet élén, őket követték több lovas-kocsival és gyalog a menethez csatlakozó jókedvű emberek. A falu utcáit bejárva, több ponton megállva igényes produkcióval kápráztatták el a nézelődőket.

 

fokto_szuret_340

 

A felvonulást követően, este 8 órakor megkezdődött a szüreti bál. A kikapcsolódásra és jó táncra vágyó emberek itt sem maradtak meglepetés nélkül, mert a szervezők egy kis műsorral készültek a vendégeknek. Tamás Gábor segítségével sikerült bemutatni a méltatlanul elfeledett foktői viselet változatos szépségét és természetesen a kalocsai ruhák bemutatása sem maradt el. A táncosok itt is igényes produkciókat mutattak be, majd a bálozókat is kézen fogva közös tánccal folytatódott tovább a mulatság a Mega Band közreműködésével, akik már a délutánt is végigkísérték és a jó kedvhez való talpalávalót húzták. Éjfélkor megkezdődött a tombola ajándékok kiosztása és a nagy értékű ajándékok kisorsolása, majd mindenki ropta tovább, ameddig csak bírta.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki idejét, energiáját nem kímélve a maroknyi kis szervezőcsapat segítségére volt. Köszönettel tartozunk azoknak az idős néniknek, akik féltve őrzött, gyönyörű ruháikat a rendelkezésünkre bocsátották. Hálásak vagyunk minden támogatónak, akik céljainkkal azonosulni tudtak és ügyünket magukénak érezve anyagi és egyéb segítséget nyújtottak. Legfőképpen köszönjük mindenkinek, aki jelenlétével megtisztelte rendezvényünket. Bízunk benne, hogy jövőre még nagyobb lendülettel, még több embert magunk mellé állítva, közös összefogással egy még színvonalasabb, nagyobb tömegeket megmozgató rendezvény részesei lehetünk. Mert vannak még jó emberek, akik fontosnak tartják, hogy valami jó is történjen kicsiny kis falunkban – mondta befejezésül Mahucsné László Krisztina.


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás