A társastánc tanszak félévzáró műsora

Úton a tánc öröme felé

2013.03.08 18:47    |    G.E.  

Egy jó tánciskola azon az úton vezeti a növendékeket, amelyen elérnek a lépések megtanulása árán a mozgás öröme felé. A Hétszínvirág Alapfokú Művészetoktatási Intézmény láthatóan erre törekszik, és ezt jól szemléltette a társastánc tanszak félévzáró műsora, melyet február elsején láthattunk a Kalocsai Színházban.

tarsastanc_felevzaro_340A legapróbbaktól a továbbképzős nagyokig minden csoport megmutathatta a nézőteret megtöltő szülőknek, nagyszülőknek, érdeklődőknek, hogy mit sikerült elsajátítaniuk a tanévkezdés óta. A műsort az intézmény munkáját irányító Horváth Katalin igazgató vezette, aki büszkén mutatta be a lelkes tanítványokat.

– A nyitótáncban a legapróbb gyerekeket láthatták – mondta az intézményvezető, miután köszöntötte a nézőtéren helyet foglaló vendégeket. – Ők még kezdő táncosok, és egy bécsi keringő alapsort mutattak be a Kék Duna keringő zenéjére. Őket a legnagyobbak követték, a továbbképzős 7-8-osok, akik már kilenc, akár tíz éve is táncolhatnak. Latin-amerikai táncot, rumbát mutattak be. Ez a csoport már részt vett különböző országos versenyeken, Nyíregyházán és Pécsett, és nagyon szép eredményekkel büszkélkedhetnek.

tarsastanc_felev_340Ezután egymást váltották a különböző évfolyamok táncos növendékei, akik gyönyörű ruhákban, a zene ritmusára pörögve-forogva ragadtatták el a közönséget. Láthattuk például a Belvárosi Általános Iskolai első osztályosait, akik tánccal váltották ki a mindennapi testnevelés órákat: az általuk bemutatott amerikai néptánc remek választás volt, korukhoz illő, mozgalmas, látványos darab.

– Az első félévben elsősorban a mozgáskultúrájuk javításával, a mozgáskoordináció fejlesztésével, a párban való táncolással, az esztétikus testmozgással és az erőnlét javításával foglalkozunk. Erre épül a későbbiekben a tánctanulás – tájékoztatta két műsorszám között Horváth Katalin a szülőket a táncoktatás fontos elemeiről. – A második félévben újabb és újabb koreográfiákat fognak a gyerekek betanulni. Úgy raktuk össze a műsort, hogy látható legyen a gyerekek fejlődése, a mozgásuk változása.

Az egymást követő csoportok szambát, csacsacsát, újra rumbát adtak elő, majd a ’60-as évek divatos táncát, a jive-ot rázták lelkesen a kicsik és nagyok, visszaidézve a nézőtéren ülők fiatalságának legszebb emlékeit…

A táncokat a társastánc tanszak vezetője, Müller Gábor tanította be.

Horváth Katalin köszönetet mondott a munkájukat támogató városi önkormányzatnak és a Vagyonhasznosító Kft-nek, Vén Gábornak a hangosításért, a gyerekek oktatását támogató szülőknek az együttműködésért.

A tanszak hetven növendéke együtt lépett fel az utolsó számban, és alig akarták abbahagyni a táncot.

Az iskola vezetője végezetül emléklapot adott át Müller Gábornak és azoknak a növendékeknek, akik két hónapos felkészülés után a budapesti Vörösmarty téri adventi forgatagban gyönyörű, Jézus születését ábrázoló formációval léptek fel.


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás