Tanulmányi ösztöndíj: első lépés a Paks II.-höz

2021.04.22 11:13   

Rendkívül nagy volt az érdeklődés a Paks II. Zrt. Tanulmányi Ösztöndíjprogramja iránt ebben a tanévben, összesen 224 egyetemista, illetve középiskolás diák adta be jelentkezését. Közülük tizenhat fiatal tanulmányait támogatja a Paks II. Zrt., négy korábbi ösztöndíjas ma már a társaság munkavállalója.

Számos programot indított a Paks II. Zrt. annak érdekében, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését az atomenergia iránt, illetve megismertesse velük az erőműberuházásért felelős cég által kínált karrierlehetőségeket. Az első lehetséges kapcsolódási pont az „Atomenergia – A biztos jövő” Tanulmányi Ösztöndíjprogram, amely egyetemistáknak, illetve középiskolásoknak – konkrétan az Energetikai Technikum és Kollégium (ESZI) tanulóinak – szól.

– Ebben a tanévben rendkívül nagy számban érkeztek hozzánk pályázatok az ösztöndíjprogram keretében, aminek nagyon örültünk – emelte ki Mittler István. A Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója úgy tájékoztatott, hogy 224 pályázó közül kellett a meghatározott értékelési szempontok alapján kiválasztani azokat a kiváló tanulmányi eredménnyel rendelkező középiskolás diákokat és egyetemi hallgatókat, akikkel szerződést kötöttek. – Az ösztöndíjprogram egy életpálya kiindulópontja is lehet, amit az is igazol, hogy az előző tanévben indított programba bekapcsolódott fiatalok közül négyen ma már munkatársaink. Ők energetikai mérnöki, gépészmérnöki és villamosmérnöki szakon folytattak tanulmányokat – tette hozzá a kommunikációs igazgató.

A 2019/2020. tanévben meghirdetett ösztöndíjprogramban öt középiskolás diákkal és nyolc egyetemista hallgatóval kötött szerződést a Paks II. Zrt. A 2020/2021. tanévben nagyon eredményes volt az ösztöndíjpályázat promóciója, az ESZI-ből 11, az egyetemekről 213 pályázat érkezett.

 

pakstanulmanyi450_450

Mittler István és Rádi Róbert Dániel. Fotó: Paks II. Zrt.

 

Rádi Róbert Dániel a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen végzett, s ma már a Paks II. Zrt. Nukleáris Osztályán dolgozik DSA mérnökként. – Nyilván megnéztem más ajánlatokat is, de a Paks II. Zrt. nagyon proaktív volt az egyetemisták megszólításában, felkeltette az érdeklődésemet. A cég által kínáltak közül több lehetőséggel is éltem, nemcsak ösztöndíjas voltam, de itt töltöttem a szakmai gyakorlatot és elvégeztem az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök szakirányú továbbképzést is a Paks II. Akadémia keretében – mondta. Hozzátette, mindezek jó lehetőséget biztosítottak arra, hogy kölcsönösen megismerjék egymást egy potenciális munkaadóval. – Az pedig különösen kedvező, hogy akár konkrét állásajánlatot is kaphat egy pályakezdő – fogalmazott.

A jelenlegi keretek között működő, szervezett formában 2018 óta szakmai gyakorlati lehetőséget is biztosít a Paks II. Zrt. az egyetemi hallgatóknak.  2021. március végéig, több mint ötven fiatal fordult meg e program keretében a társaságnál, többen közülük ma már a cég munkatársai. Szintén népszerű a fiatalok körében a Mérnök leszek a Paks II.-nél program, amelyben részmunkaidősként kezdhetik meg a munkát felsőfokú tanulmányaikkal párhuzamosan. A paks2.hu oldalon minden karrierlehetőséggel kapcsolatos információ megtalálható és a Karrierportál is elérhető az aktuális állásajánlatokkal.    

(X)


 

 


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás