Eredményes a térfigyelő rendszer

Még több kamera kerül Géderlak közterületeire

2013.10.02 22:30    |    -r-s  

Nyugalmat ajándékozott Géderlaknak az a tíz térfigyelő kamera, amely a község frekventáltabb területeit már eddig is figyelte, így arra jutottak, hogy a még nagyobb eredményesség érdekében másfélszerezik a számukat. Nem mintha a lakosságnak sok oka lenne panaszra: a településen, egy év alatt alig több mint fél tucatszor kellett rendőri intézkedést kérni, és ezeket is „csak” vagyon elleni bűncselekmények kapcsán. Kisebb-nagyobb értékre elkövetett lopások történtek ugyan, de komolyabb esetet nem jegyeztek fel. A viszonylagos biztonság kulcsát a jól működő térfigyelő kamerarendszerben látja a község első embere.

Tíz kameránk dolgozik jelenleg is a településen, és hál’ istennek, nagyon jó statisztikát sikerült produkálni velük. Az elmúlt évben mindössze nyolc olyan esemény történt a településen, amihez rendőri intézkedésre volt szükség; az egyik ráadásul külterületi lopás volt: több km-re a településtől loptak kukoricát, még tavaly ősszel. A községen belül pedig nagyon kevés vagyon elleni bűncselekmény történt – mondta Katona György. Géderlak polgármestere okkal büszke az eredményre, és mivel tovább fokozná a hatást, az önkormányzattal kijárta, hogy még nagyobb területet figyelhessenek. – A kamerarendszert öt új kamerával bővítjük, így várhatóan szeptembertől már 15 kamera vigyázza a géderlaki utcákat és a helyiek nyugalmát – mondta.

A községvezető elsősorban a temetőt emelte ki, mint fontos helyszínt, amelyet érdemes megfigyelni; ezenkívül az átmenő forgalmat szeretné jobban górcső alatt tudni. Erre elmondása szerint azért volna szintén szükség, mert a többi környező kistelepülésen csak egy átvezető útvonal van, míg náluk – a kompkikötőhöz vezető szakaszt is beleszámítva – három; márpedig ezek együttvéve nagyobb forgalmat is bonyolíthatnak, mint a máshol található, magányos átvezető utak. Ha pedig nagyobb a forgalom, nagyobb a „merítés” és a lehetősége annak, hogy valami rossz történik – ennek esélyét szeretné minimálisra csökkenteni a Géderlaki Önkormányzat.

– Ezt a három utat mindenképpen szeretnénk figyelni és biztosítani a kamerarendszerrel, hogy például betörés, lopás, illetve egyéb vagyon elleni bűncselekmények esetén meg tudjuk nézni: kik érkeztek a településre – indokolta a további kamerák felszerelését a polgármester, egyben arról is biztosítva a lakosságot, hogy illetéktelenek kezébe nem kerülhetnek az esetleg éppen őket megörökítő közterületi felvételek. Ezek csak a biztonságukat szolgálják. – A kamerarendszer teljesen titkos és zárt: csak a rendőrség férhet hozzá a felvételekhez – magyarázta a polgármester.


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás