Labdarúgás – megyei III. osztály

Gólzápor a tikkasztó hőségben

2016.06.09 08:56    |    (esem)  

Szakmártól már nem lehet elvenni a bronzérmet. Egy gól híján a nyolc mérkőzésen nyolcas gólátlag született a megyei III. osztály déli csoportjának 29. fordulójában, ami kiemelkedően magasnak mondható még ebben az osztályban is, talán benne volt az is, hogy idén először volt igazán kánikulai hőség, amihez sokan nehezebben alkalmazkodtak. Olyan nagy meglepetések nem születtek a hétvégén, talán csak a patajiak benedeki veresége az, inkább sok helyen a gólbőség volt a forduló érdekessége.

mesterhármasnál tartott (később még kettőt lőtt). Lendületes, dinamikus játékukat nem tudta érdemben lereagálni a vendégcsapat, a sok hazai gól egy szabadrúgás kivételével mind akcióból esett, nem volt kérdés, ki volt a jobb ezen a napon (10-2).

A Dunaszentbenedek – Dunapataj meccsre a vendégek több sérülttel érkeztek, ám az első félidőben így is könnyen eldönthették volna a találkozó sorsát. A rengeteg pataji helyzet megbosszulta magát, egy szép jobboldali beadást ballal remekül „bel-sőzött” a kapuba a hazai támadó. A fordulás után az egyre görcsösebben játszó patajiak létszámhátrányba kerültek és el is fáradtak, így megérdemelt hazai siker született (1-0).

A Szakmár – Madaras meccset a hazaiak nem szimplán megnyerni akarták, hanem a későbbi helyezésszámolgatás miatt a gólkülönbségen is javítani akartak, amit végül kitűnően, kiütéssel teljesítettek is. Támadásaikban ismét a szélekről jövő passzok domináltak, góljaik nagy része így született. A madarasi gárdának egyetlen öröme csak az lehetett, hogy a góljukat még a hazai szurkolók is megtapsolták, jobboldali beadást szépen fejelte vissza a hosszúba a csatáruk (12-1).

Az Öregcsertő – Homokmégy szomszédvári meccsen az ezüstérmes vendégek akarata érvényesült, akik egy kapus kezéből kiesett labdára lecsapva rúgták meg a vezető góljukat, melyet hamar eggyel növeltek. A szünet előtt egy büntetőből szépítettek a hazaiak, ám ezután is homokmégyiek támadtak többet és Rakiás lőtt kettőt, igaz, egyszer a vendégek is mentettek a gólvonalon (1-4).

A Bácsbokod – Kunbaja meccset a hazaiak hamar egy góllal indították, ám ezután a vendégek játszottak jobban és sikerült egyenlíteniük is. Újra hazai előny, ami hamar kétgólosra nőtt, igaz ezt büntetőből sikerült még megközelíteni. Fordulás után egy pazar szabadrúgásból egál volt az állás, ám a hazaiak még tudtak rátenni egy lapáttal, és 12 perc alatt ötöt vágtak, amivel szinte „kivégezték” a vendégeket (8-3).

A Bátya – Géderlak meccs elején a góllövő listát toronymagasan, húszgólos előnnyel vezető Kovács János nyitotta meg a bajnok gólgyártását, majd egy szabadrúgás és egy büntető révén már hárommal vezettek a vendégek. A hazaiaknál kapust kellett cserélni, de ezután is macska-egér játék folyt a pályán, sima győzelmet aratott a bajnok Géderlak. A hazai „zakón” legfeljebb csak egy szép „gomb”, hogy Tamaskó szabadrúgásgólja nagyon szép volt (1-9).

Az Uszód – Vaskút mérkőzés középkezdéséből a hazai csapat gyors góllal kezdett, majd néhány perc múlva a négy gólig jutó Borsos Tamás volt eredményes. Ezután is a hazaiak nyomtak, két fejes góljukra eggyel válaszoltak a vendégek. Fordulás után a hazai fölény ismét gólokban mutatkozott meg, ekkor Leták Zsolt volt elemében, a vége nagyon sima lett (8-2).

A Hercegszántó – Dunafalva meccsre a hazaiak úgy futottak ki, hogy pataji döntetlenjükkel elszálltak az érmes reményeik, így nehéz volt nekik felpörögni. Az elmúlt években rendre szoros meccseket játszottak, ráadásul most fáj nekik igazán az ősszel egygólos meccsen Dunafalván hagyott három pont. Bár helyzetek nélkül nem maradtak a nézők, de most is csak mindössze egy árva gól döntött a győzelemről, a hazaiak javára (1-0).


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás