A trafikbetörés kísérlete lebukást okozhat!

2015.05.14 09:37    |    -sch-  

Két fajszi fiatal egy szép tavaszi estén azt tapasztalta, hiába kotorászik a mellényzsebében, már csak üres cigisdobozt talál. Mivel az ukrán csempész ismerősük nem vette fel, összekaparták az aprót s felkeresték a legközelebbi Nemzeti Dohányboltot. Csalódottan rángatták a kilincset, túl korán érkeztek, ezen éjjeli órán a trafik még zárva találtatott. Erős dohányosok lévén nem voltak restek a magukkal hozott durvább eszközökhöz nyúlni, s feszegetni kezdték a bejáratot. Valószínűleg tisztában voltak azzal, hogy nem ez a legmegfelelőbb módja, hogy némi dohányt szerezzenek, így a bűnelkövetőkre általában jellemző szemérmességgel a kültéri kamerát előtte ügyesen elfordították. Anonimitásukat odabent már védte volna a fólia, már ha sikerül bejutniuk…

Nem számoltak azonban a falvak alapfelszereltségéhez tartozó 24/24 rendszerű humán kamerával, aki a szemközti csipkefüggöny fedezékéből figyelte egy darabig az igyekezetet, majd amikor a feltételezés bizonyossággá érett benne, ahelyett, hogy kiment volna hozzájuk és megkínálta volna őket néhány szállal, nem volt rest feltárcsázni a megfelelő hatóságot: ugyan nézzenek már utána, a két fiatal van-e már 18 éves, jogosultak-e egyáltalán betérni egy ilyen nemzeti intézménybe?

2015. május 4-én Sz. Milán, rendőr foglalkozású, törzsőrmester rendfokozatú, körzeti megbízott beosztású állampolgár ismeretlen kalocsai kollégáival helyszíni szemlét követő gyors és szakszerű nyomozás módszerével beazonosította az elkövetőket, majd még ugyanezen nap 15 óra 45 perckor két feltételezett tettes került elfogásra.

Kalocsai Néplap

Szalai Milán törzsőrmester és kolléganője (balra) átnyújtja Berta Zsolt fajszi polgármesternek (jobbra) a megkerült készüléket (középen). Forrás: Police.hu

A névtelen bejelentő aggodalma jogos volt: az egyik dohányosról bebizonyosodott, hogy még fiatalkorú, így még nappal sem mehetett volna trafikba, nemhogy záróra után. Sőt, amikor a rendőrök rutinszerűen átkutatták a lakásaikat, egyéb káros szenvedélyükre is fény derült.

Igazolatlan eredetű kerékpárok és egy, a fajszi kultúrakedvelő közönség körében ismerős televíziókészülék árulkodott kezdődő kleptomániáról. A tévé február 9-én még a helyi művelődési ház leltárában szerepelt, másnap virradóra került onnan akarata ellenére a biztosító nyilvántartásába és a két fiatalember kezelésébe.

A 17 éves szenvedélybeteg szabadlábon védekezhet, bár Nemzeti Dohányboltok látogatásától továbbra is el van tiltva. Társát, U. Tamást (21) a rendőrség őrizetbe vette és előzetes letartóztatását kezdeményezte, dohánytermékek fogyasztása számára a továbbiakban korlátozott.

A fellelt kerékpárok további sorsa előttünk ismeretlen.


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás