A Belügyminisztérium 25 millió forintos támogatást adott

Minden megyei tűzoltóság nyert

2017.01.26 13:53    |    -r-s  

Új felszerelések átvételével indult az újév a megyében működő tűzoltó-egyesületek számára, miután mindannyian sikerrel pályáztak a Belügyminisztérium támogatásaira. A tárca létfontosságú eszközök beszerzésére adott lehetőséget: sokan most tudtak tömlőt cserélni, vagy éppen olyan alap eszközöket beszerezni, mint a védősisak és a szikracsapó.

– Bács-Kiskun megyéből 34 önkéntes tűzoltó-egyesület igényelt támogatást, a BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság pályázatán, különféle tűzoltóeszközök és felszerelések beszerzésére, működési költségekre, műszaki, technikai ruházattal való ellátásra – sorolta sajtóközleményében Kovács Andrea. A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője beszámolt róla, hogy a régiónkból a dunaföldvári, a dunapataji, a fajszi, a hartai, a solti és a szabadszállási önkéntes egyesületek adtak be pályázatot és sikeresen is szerepeltek. – A napokban átadták az igényelt eszközöket, amelyek a munkájukat segítik. A pályázatnak is az volt a célja, hogy olyan hozzájárulással tudjuk az önkénteseket segíteni, ami a vészhelyzetben történő beavatkozásukat könnyebbé teszi – kommentálta.

 

tuzoltoeszkozok_450
 

 

A katasztrófavédelmi sajtóreferens elmondta továbbá, hogy ezeken az ún. ÖTE (Önkéntes Tűzoltó Egyesület) pályázatokon van lehetőség oktatási célok megvalósítására is. Mint felidézte: eleve hagyományosnak számít a tűzoltók életében, hogy fiatalok képzésével, oktatásával foglalkoznak, „a fiatalok pedig nagy érdeklődést is mutatnak ez irányban”. A bemutatkozó jellegű alkalmakon persze nem az az elsődleges cél, hogy később tűzoltóvá váljanak az érdeklődők, csupán olyan programokat szerveznek, ahonnan a fiatalok érdekes, hasznos, gyakorlatias tudással térhetnek haza – mutatott rá Kovács Andrea. Hozzátette: lényeges, hogy minél több gyerek tegyen szert praktikus tudásra, de nem csak ők részesülnek oktatásban, a pályázatok segítségével az aktív önkéntes tűzoltók szintén eljuthatnak továbbképzésekre.

– Vannak olyan képzések is, amelyeken az önkéntes tűzoltóegyesületek tagjai vesznek részt, és így még szakszerűbben tudnak beavatkozni, vagyis oktatásokra is lehetett igényt beadni. Ezenkívül tárgyi eszközökre: légzőkészülékre, tűzoltó bevetési ruha, védősisak, védőkámzsa, tehát mindaz, amit látunk a tűzoltókon a beavatkozáskor – foglalta össze a szóvivő, majd külön kiemelte az alapvetőnek számító felszerelési tárgyakat is, amelyeknek a pótlására, vagy első beszerzésére pályáztak a lánglovagok. – Ezalatt értem a tömlőket, vagy van például olyan eszközünk, hogy szikracsapó (felmosóra hasonlító, a kisebb lángok lefojtására szolgáló eszköz – a szerző), ezekre mind-mind lehetett pályázni. Erről el tudom azt mondani, hogy mindenki sikeresen szerepelt, aki megyei szinten beadta a pályázatot, és át is vehették ezeket az eszközöket – közölte.A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás