A Paks II. projekt a megvalósítás szakaszához ért

Új vezérigazgató és igazgatósági elnök a projekttársaság élén

2017.07.24 09:11    |    -mond  

Az előkészítő szakasz után a Paks II. projekt a megvalósítás szakaszához érkezett, mely más típusú szakértelmet kíván. Süli János tárca nélküli miniszter június 30-án, Pakson sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy július 1-jétől az eddigi vezetés több tagjának megköszönte a munkáját és új menedzsmentet állított fel.

A Paks II. projekt jelentős mérföldkőhöz érkezett. Az elmúlt években a projekt előkészítése és az uniós eljárások megnyugtató lezárása volt a feladat. Ezt követően a projekt most a megvalósítás szakaszához ért, melyhez más típusú szakértelemre van szükség, és ennek a munkának a társaság új vezetéssel vág neki.

 

paks2_450
 

 

paks2_2suli_250Június 30-án először munkavállalói fórumon, majd azt követően paksi sajtótájékoztatóján Süli János, a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter bejelentette, hogy a vezetés több tagjának megköszönte eddigi munkáját, és új menedzsmentet állított fel. Hozzátette: szétválasztották a korábbi elnök-vezérigazgatói feladatkört.

A Paks II. projekt megvalósítási szakaszában Lenkei István váltja dr. Bán Tamást az új atom-erőművi blokkok létesítéséért felelős társaság élén július 1-jétől. Az igazgatóság elnöke dr. Mészáros György lett. A Paks II. igazgatóságának és felügyelő bizottságának tagjai között szintén változás történt.

 

paks2_3lenkei_361Lenkei István vezérigazgató 1979-től dolgozik az atomenergetika területén, 2012-től vezérigazgatói tanácsadó az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-nél, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikai államtitkárságának szakmai tanácsadója, a Magyar Atomfórum Egyesület elnöke. Az igazgatóság elnöke dr. Mészáros György 2000-től két éven át a Paksi Atomerőmű Rt. igazgatósági elnöke volt, tapasztalt, felelősen gondolkodó vezető.

Az új vezérigazgató elmondta: célja, hogy a projekttársaság aktív, cselekvő partner legyen. Leszögezte: munkatársaitól azt várja el, hogy ellenőrizzék, követeljék meg a projekt során a műszaki, biztonsági, szakmai, gazdasági követelmények maradéktalan teljesítését. Az orosz féllel pedig egy nagyon konstruktív, napi együttműködést szeretne kialakítani. Lenkei István kiemelte továbbá a szakmai hozzáértést és a csapatmunka fontosságát.

paks2_5meszaros_250Dr. Mészáros György, az igazgatóság elnöke a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a most felálló szakmai stáb, beleérve Süli János minisztert, olyan bizalmi légkört alakított ki, amely garanciát jelent a hatalmas feladatnak számító két új atomerőművi blokk sikeres megépítésére.


Az igazgatóság tagjai július 1-jétől: dr. Mészáros György elnök, Lenkei István, Mittler István, dr. Vidoven Árpád, Kovács Pál, Guba János; a Felügyelőbizottság tagjai: Incze Zsolt elnök, dr. Kékesi László, dr. Varga Sándor, Steiner Attila, Vitézy András, Szabó Péter.A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás