Nem szégyenlősködtek Bátyán a lilák

Újpesti gólzápor a Fokhagyma Fesztiválon

2015.08.19 11:32   

A bátyai „fokhagymások” jó szokásukhoz híven idén is impozáns programsorral várták a környékbelieket a családi rendezvényből kvázi falunappá avanzsált fesztiválra. Mint az elmúlt években, most is egy öregfiúk gálamérkőzés nyitotta meg az ünnepi hétvégét. A Bátya és Kalocsa Járás Válogatott öregfiúi az Újpest FC legendás lilái ellen játszottak. Akiknek hozzáállását az egykori csatárkiválóság és csapatkapitány Kovács Zoltán szavaival tudnánk jellemezni: „Ha már játszunk, akkor nyerni akarunk! Még így öregen is, még ha minden tagunk fáj is!”

A papírforma nem borult, a régi NB I-es csapat futószalagon szállította a bátyai pályára a szebbnél szebb gólokat. Az elsőt mindjárt a negyedik percben. Ekkor Simek Péter játszotta kapuba a labdát. Ezt Zombori, Kovács és Tamási találata követte.

Kalocsai Néplap

A második 35 perc sem volt más, mármint ami az Ambrus Imre vezette lilák góljainak számát illeti. A bátyaiak „Old Stars” csapatát kalocsaiak és környékbeliek váltották, de az Újpest FC öregfiúinak vehemenciáját ők sem tudták visszafogni. A találatok sorát Kovács nyitotta, majd Katona is feliratkozott a góllövők közé, illetve ismét Kovács Zoltán villantott. Azonban a „kalocsai oldboyok” közül, a SZEOL egykori játékosa, dr. Kovács „Gebe” Gábor nem bírta tovább a
„góltalanságot”. Megtörte a jeget és betalált a kapuba. Így 1-7-re módosult az eredmény. De csak néhány percig maradt így, mert három cikázó lila villám, alias Zombori, Kovács és Katona ismét betalált Gojtán István kapujába. A barátságos találkozó legvégén a becsületgólt megfejelve Gebe duplázott, így a végeredmény 2-10 lett az Újpest öregfiúi javára.

A találkozót követően – de még a fehér abrosszal leterített asztal melletti harmadik félidő előtt – a lilák kiválósága, Kovács Zoltán kissé fáradtan, rendesen megizzadva, de jó hangulatban nyilatkozott munkatársunknak: „Nagyon örülünk hogy ilyen sokan kijöttek minket megnézni és remélem, hogy akik kijöttek, azok tőlünk várták a gólokat, mert mi nem szeretjük, ha borul a papírforma. Ha már játszunk, akkor nyerni szeretnénk! Még így öregen is, még akkor is, ha minden tagunk fáj. Bár hadd dicsekedjek és védjem meg a helyi ellenfél gárdát. Mi azért edzésben vagyunk, hiszen játszunk a kiemelt öregfiúk bajnokságában, ahol idén is bajnokok lettünk. Egyébként Kalocsán többször jártam már, hiszen itt rendelt a legendás Mohácsi doktor úr, hozzá többször eljöttem. Illetve Baján is több barátom él, akiket rendszeresen meglátogatunk nyáron, amikor a Dunából előbukkannak a szigetek. Roppant jó érzés focibarátokkal, sportbarátokkal találkozni, és nagyszerű érzés, hogy ilyen szeretettel fogadnak minket egy-egy ilyen gálameccsen, mint ez. Legalább olyan jó érzés, mint amikor 2007 őszén a századik újpesti gólomat rúgtam Diósgyőrben. Sándor György adta be a labdát, én pedig úgy 16 méterről ballal berúgtam. Akkor is énekelte nekem a szurkolócsapat a „Kovács Zoli, lőj egy gólt!” kezdetű dalt, amit itt is hallottam felcsendülni. Fenomenális érzés volt, akkor is, most is. Köszönet az Istennek, hogy ez megadatott nekem!”

Kalocsai Néplap

Bátya és Kalocsa Járás Válogatottja: I. félidő: Gojtán István, Virág József, Szűcs Zoltán, Soós László, Anisity Attila, Farkas Rajmund, Szerencsés István, Bajomi Csaba, Deák Gábor, Perity Roland, Perity Lajos, Jelencsity Csaba, Szabó Péter, Lógó Zoltán, István Zoltán; II. félidő: Farkas Zoltán, Evanics Zoltán, Király Róbert, dr. Kovács Gábor, Vén Csaba, Szabó József, Vejtey Kornél, Tomka János, Katona György, Huszárik László, Szabó András.

Újpest FC Öregfiúk: Nagy Endre, Tamási Zoltán, Kovács Zoltán, Simek Péter, Farkas Balázs, Csillag Krisztián, Egressy Gábor, Zobori Zalán, Sztaskó Zoltán, Vörös Zoltán.


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás