Vakációzz biztonságosan

2013.07.28 00:42   

Beköszöntött a nyári vakáció, ezzel együtt megjelennek azok a veszélyek is, melyekre fel kell készíteni a fiatalokat. Ezt a célt szolgálja a Magyar Vöröskereszt Városi Szervezetének immár hatodik alkalommal megrendezett programja.

Június 12-én délelőtt az Érsekkertben került megrendezésre a „Vakációzz biztonságosan” elnevezésű rendezvény, melyre a város középiskolás fiataljait várták a szervezők. Három kárhelyen kerültek bemutatásra a nyári táborozás, kirándulás során előforduló leggyakoribb balesetek, így el kellett látniuk égési sérültet, horzsolást, artériás vérzést, ájultat, koponya sérültet, ízületi sérülést, felkarcsonttörést, légúti idegentest okozta fulladást, és vízből kimentett sérültet kellett újraéleszteni.

Az interaktív programon kollégiumi diákok imitálták a sérüléseket, Greminger Péterné tanárnő felkészítésével. Az élethű sérüléseket Bálint Sándorné ifjúsági védőnő készítette.

A tanulók a sérülések felismerése után szakemberek iránymutatásával igyekeztek segítséget nyújtani. Nagyon fontos, hogy ne csak elméletben, hanem gyakorlatban is legyen lehetőségük a fiataloknak kipróbálni tudásukat, hiszen a jó helyzetfelismeréssel és gyors segítségnyújtással életet is menthetnek.

A kárhelyek mellett egy állomáson a Kalocsai Rendőrkapitányság munkatársai, Répási Tamásné és Fekete Krisztina a közlekedésbiztonságra hívták fel a figyelmet, és tesztelték a diákok tudását, felkészültségét.

Köszönjük az Országos Mentőszolgálat Kalocsai Mentőállomásán dolgozóknak: Nacsa Tivadarnak, Béres Tamásnak, Nemes Róbertnek, Kapitány Gábornak, Kapitány Tibornak, Szeitz Tibornak, Matos Zoltánnak, valamint Szilágyiné Varga Gréta ifjúsági védőnőnek, hogy szakmai hozzáértésükkel évről évre segítenek a program sikeres megvalósításában.

Köszönet az imitátoroknak és csapatkísérő diákoknak, amiért aktív közreműködésükkel segítették kortársaik ismereteinek bővítését, nagyobb felelősségvállalását.

Imitátorok voltak: Bán Klára, Hegyi Olimpia, Gyuricza Ágnes, Gubán Anett, Jánosi Veronika, Kövecses Biserka, Körmöczi Diána, Tamás Klaudia, Tóth Vivien, Rabay Veronika, Jánosi Nikoletta, Sipos Gabriella.

Csapatkísérők voltak: Dani Dorottya, Tomsics Eszter, Szuhai Csilla, Saller Tímea, Németh Ildikó.

Továbbá köszönet a Menza Kft munkatársainak, amiért idén is biztosítottak a fiataloknak és kísérőiknek finom falatokat és üdítőt. Köszönet a Két Gólya Fogadónak, valamint a Szalontai Cukrászdának, hogy hozzájárultak a program sikeres lebonyolításához.

Mindenkinek kellemes nyári szünidőt és biztonságos vakációt kívánnak a szervezők: Bálint Sándorné, a Magyar Vöröskereszt területi elnöke és Szeitzné Nyírő Csilla, a Magyar Vöröskereszt területi vezetője.

Fotó: www.koronaradio.hu


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás