Süli János miniszter nyitotta meg - Kalocsáról is szó esett

Vállalkozói Információs Pont nyílt Pakson,

2020.08.13 12:38   

Vállalkozói Információs Pont (VIP): ez áll csupa nagybetűvel annak az impozáns épületnek a homlokzatán, amelyet a 6-os útról az atomerőmű felé haladva messziről észrevehető. Aki még mindig nincsen tisztában azzal, hogy mik a lehetőségek a paksi beruházás vonatkozásában, ezen a ponton minden kapcsolódó és hiteles információt első kézből megkaphat – foglalta össze Süli János miniszter a Paksi Ipari Park Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit Kft. (PIP Kft.) legújabb egységének küldetését, Kalocsáról is szót ejtve a megnyitó ünnepségén.

 

vall_450_450_01

 

A PIP VIP helyiségét az egykori Mecsekérc épületben alakították ki, amelynek átadóünnepségét csütörtök délután rendezték meg prominens vendégsereg és a regionális sajtó képviselőinek jelenlétében. Az eseményen képviseltette magát Paks Város Önkormányzata, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és a Paks II. Zrt, valamint dr. Becskeházi Attila, a paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásához kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztésért, innovációért és lokalizációért felelős államtitkár. Süli János, az atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter is részt vett az eseményen, a százszázalékos állami tulajdonban lévő társaság új ügyvezető igazgatójának, Gyöngyösi Csabának az oldalán foglalva helyet.

Süli János köszöntőjében elmondta, hogy a közelmúltban vált elérhetővé Paks központjában egy információs pont, ami főként a Paks II. munkavállalóinak, illetve az ő családtagjaik számára nyújt segítséget, 24 órás telefonos szolgálattal megerősítve. Ezzel szemben a Vállalkozói Információs Pont célzottan a munkáltatókkal, cégvezetőkkel, illetve a beruházáshoz majdan kapcsolódókkal dolgozik együtt, velük tart kapcsolatot, az  érdeklődőket látja el hiteles információkkal.

A miniszter arra is utalt beszédében, hogy a szóban forgó épületnek a jelképes megnyitása is azt üzeni, hogy az előkészítési fázisból egyre határozottabban lépdel a Paks II. projekt a megvalósítás felé.

- Kedden, dunaföldvári bejegyzéssel megalakult a Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Tanács, az itt jelen lévő Mikulás Brigitta vezetésével – tekintett Süli a közönség felé, a dr. Kovács Antal, az atomerőmű kommunikációs igazgatója mellett helyet foglaló hölgy felé.  – Ez a tanács három megye 99 települését foglalja magába, a megyei közgyűlések elnökeivel, egy plusz delegálttal és hat minisztérium képviselőivel. A célja az, hogy ezt a kilencvenkilenc települést közel azonos szintre hozhassa, illetve ehhez a lehető legtöbb uniós forrást rendeljük. Az erőmű környékén is egyre több és látványosabb előkészítő munka folyik – mondta Süli, majd zárszóként beszélt a Kalocsa-Paks térségét majdan összekötő dunai átkelőről is. – Szívünk szerint jobb lett volna, ha 2022-re elkészül, de 2024 eleje a várható készre jelentés. Ezért nekünk a kalocsai laktanya felújítását és a paksi konténerlakótelep létrehozását át kell gondolni, ugyanis a vártnál hamarabb kell majd Pakson konténerlakótelepet kialakítani, később tudjuk Kalocsát e célra használni – erősítette meg a miniszter a korábban ugyancsak általa mondottakat, miszerint 2024-nél előbb nem várható a híd megépülése, arról azonban óvatosan fogalmazott, hogy ez mennyire érintheti Kalocsa szerepvállalását addig az „évszázad beruházásaként” emlegetett projektben.

Mielőtt a teljes vendégsereg, a vezetőség és az iroda dolgozói állománya az épület előtt sorakozott volna fel egy népes, közös fotó erejéig, Gyöngyösi Csaba, a PIP Kft. ügyvezető igazgatója mondott köszönetet mindenkinek, akik hozzájárultak ahhoz, hogy az infópont létrejöhetett.

-án


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás