A vízszolgáltató nevével élnek vissza

Csalók foszthatják ki a gyanútlan lakókat

2014.03.31 08:21    |    géjé  

Egy Dunatetétlenen történt eset miatt a kalocsai régióban lakókat is figyelmezteti a szolgáltató: az illetékes víziközmű nem ellenőrzi otthonaikban a vízminőséget, így akik erre hivatkozva kérnek bebocsátást, minden bizonnyal lopni érkeztek!

 

szigeti_attila_189– Dunatetétlenen történt ilyen; az ottani vízmű-kezelő szólt nekünk, hogy hívjuk fel rá a figyelmet, mivel valószínűleg nem állnak meg – mondta a KORONAfm100-nak Szigeti Attila. A Kiskunsági Víziközmű-szolgáltató Kft. kalocsai területi ügyvezető igazgatója állította: helyi esetről ugyan még nem kaptak hírt, de ez nem jelenti azt, hogy nem is fognak. – Úgy gondolom, hogy az ördög nem alszik. Fel kell tehát készülni arra, hogy ezek az emberek kinézték a területünket, és meg fognak jelenni, miután néhány hétig altatták a tevékenységüket – figyelmeztetett.

Az eddig „csak” kisebb településeken, leginkább idős, egyedülálló emberekkel történt esetek sora folytatódhat, és a hiszékenységüket kihasználva nagyobb pénzösszegtől, vagy komoly értékektől szabadíthatják meg őket máshol is. A módszer a következő: bekéredzkednek a lakásokba, azzal az ürüggyel, hogy a vízminőséget jöttek ellenőrizni – mindezt a Kiskunsági Víziközmű-szolgáltató nevében eljárva. A szélhámosok jellemzően párban, vagy még többen járják a házakat, és amíg egyikük lefoglalja a gyanútlan lakót, a többiek kihasználják a róluk elhárult figyelmet: pénzt keresnek, esetleg más értéktárgyakat emelnek el.

– A Kiskunsági Víziköz-mű-szolgáltató Kft. magánházaknál nem végez vízminőség-ellenőrzési feladatokat. Ahol igen, azok általában vendéglátó egységek, vagy hivatalok – szögezte le Szigeti Attila, nyomatékosítva, hogy munkatársaik ilyen okból kifolyólag biztosan senkit sem keresnek fel a lakásukon. – Ezzel az ürüggyel ne engedjenek be senkit; sőt, ha ilyet tapasztalnak, hívják a helyi vízmű-kezelőt, vagy a rendőrséget – kérte az igazgató. Hozzátette: ha valamilyen más sztorival, de ugyanúgy rájuk hivatkozva kopogtatnának az ajtón, könnyen ellenőrizhetjük, hogy valóban a helyi közmű dolgozóihoz van-e szerencsénk.

– A víziközmű-szolgáltató munkatársainak van igazolványuk és egyenruhájuk (ez utóbbi még „Kalocsavíz” felirattal, amely a jelenlegi cég elődje – a szerző). A másik jellemzőjük az, hogy vízműves autóval mennek helyszínre. Ezek „dobozos”, fehér Toyoták, sárga megkülönböztető jelzéssel. Ezeket a járműveket a régióban már biztosan sokan ismerik, hiszen ezekkel érkeznek csőtörések és más munkák helyszínére is – sorolta a legfontosabb ismertetőjeleket Szigeti Attila.


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás