Egy pályázat margójára

2014.06.18 21:15   

2014. április 1-től 4-ig az ACES – Academy of Central European Schools – által kiírt pályázat záró konferenciáján részt vett a Kalocsai Kunszt József Általános Iskolából (belvárosi) Tóth Annamária pedagógus és Szabó Zója Mirabella tanuló.

A nyertes pályázat témája egymás megismerése, a tolerancia, a másság, a különbözőség elfogadása volt. A héthónapos projekt során a részt vevő tanulók és pedagógusok megismerkedtek a bolgár és makedón partneriskolák tanulóival, tanáraival, települések, a fővárosok nevezetességeivel, történelmével is. A kommunikáció nyelve az angol volt.

 

belvarosi_isk_palyazat1_400
 

 

Közösen kézműves foglalkozásokon vettek részt. Megtapasztalták a közöttük lévő hasonlóságokat és különbözőségeket, melyek nem jelentettek nehézséget sem a tanulóknak, sem a pedagógusoknak.

A pályázat eredményeiről, produktumairól egy bemutatót tartott együtt egy-egy tanuló a három iskolából. Részt vettek a projektek bemutatóin, az érdekes foglalkozásokon, melyeken sok új ismeretet szereztek az új informatikai eszközök és a rajzos lehetőségek közül, melyeket az elkövetkezendő projektekben tudnak használni.

A záró eseményen az iskola képviselői átvették a táblát, amely az iskolában kifüggesztésre kerül, és bizonyítja, hogy a Kunszt József Általános Iskola (belvárosi) tagja az Academy of Central European Schools-nak.

 

aces_250

 

 


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás