Tízéves az ordasi alkotótábor

Idén zenészek is csatlakoztak a közösséghez

2013.09.05 20:38    |    -d  

Mintha csak tegnap lett volna, pedig tíz éve már, hogy Zsigmond Enikőben megfogalmazódott az ötlet, jó lenne Ordason is alkotótábort szervezni. Az ötletet tett követte, és Kiss István rajztanár segítségével 2004 nyarán összejött az első csapat, és az eltöltött jó hangulatú, alkotásokban bővelkedő hét után az alapítók a folytatásra szavaztak.


És azóta minden nyáron, augusztus első vagy második hetében Ordas mindennapjai, utcák, arcok, tájak, színek és hangulatok – dacolva a rohanó idővel – részei lesznek az öröklétnek, papíron és vásznon, fotókon és festményeken, kőben, fában, sőt, emlékekben.

Az idei év több szempontból is különleges volt, és nem csak a kerek évforduló miatt. Az idei tábor alatt elkészült a kivágott Rákóczi-tölgy darabjából egy különleges szobor, emlékmű, ami visszakerül a tölgy csonkjára, hogy megmaradhasson a falu történelmi emlékhelye. A szobor avatása most hétvégén, 17-én, szombaton 18 órakor lesz.

Az idei év másik kuriózuma, hogy idén zenészek is csatlakoztak a táborhoz: a kecskeméti Eklektrió – elvonulva a város zajától – új dalok szerzésével (született egy Ordas Blues című szám is) és muzsikálással töltötte a hetet, minden résztvevő nagy örömére.

 

ordas_alkot_500

 

Az étkezést – mint minden évben – családok biztosították, egyik napon pedig az ordasi Nyugdíjas Klub varázsolt jóféle bográcsos paprikás krumplit a tányérokba.

Az elkészült alkotásokból kiállítás nyílik a falunapokon, megnyitó augusztus 24-én, szombaton fél 12-kor a faluházban, ahova alkotók, szervezők mindenkit szeretettel várnak.

 

Az alkotók: Kiss Ernő, Kiss István, Köhler Péter, Csókás Kinga, Mindszentiné Kun Mandula, Kunhegyesi Ferenc, Rendes Béláné, Lőrincz Gergely, Nagy Sári Attila, Farkas Tibor, Ádám Péter, Viczay Lajos, Szabó Bianka, Vlcskó János, Allgeier Adél, Laki Éva; Szabó Mátyás, Tóth Orsolya, Sipos Gergő.


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás