Az Alkotók Körében Nagy Erik mutatkozott be

Megörökített pillanatok

2013.01.16 12:03    |    Vanda  

December 13-án délután öt órakor rendezték a Kalocsai Alkotók Körének találkozóját, amelyen Nagy Erik fotós mutatkozott be az érdeklődőknek.

nagy_erik_194Tamás László könyvtárigazgató köszöntötte az egybegyűlteket, aztán átadta a szót Nagy Eriknek, akiről megtudtuk, hogy Kalocsán született 1948-ban. Az Ének- Zenei Általános Iskola tanulója volt, majd a Szent István Gimnáziumban tette le az érettségit, utána tanulmányait Szegeden és Budapesten folytatta és jelenleg hangtechnikai vállalkozása van. A Dózsa György Szakközépiskolában is tanított. 1962-ben vette az első fényképezőgépét, egy Pajtást, ezt egy Szmena 8, majd egy Zenit, egy Prac-tica, és egy Nikon
F-65 követte és ezután számára is megkezdődött a digitális korszak egy Nikon D40X-szel és a mai napig Nikon géppel dolgozik.

A fotók témájában nem válogatós, tájképeket, rendezvényeket, embereket egyaránt lencsevégre kap. Eddig két könyvben szerepeltek a fotói, valamint a Dunatáj Fotókör szervezésében rendezett kiállításokon vett részt.

„Az exponálás egy pillanatot búcsúztat, a jelenből a gombnyomás pillanatában múlt lesz. A képen annak a lenyomatát őrizzük, ami volt” – ez a Korniss Péter idézet lehetne a mottója Nagy Erik bemutatkozásának.

A vetítésen jónéhány gyönyörű fotót mutatott be a fotós, és megtudtuk a képek történetét is: többek között Bécs, London, Olaszország, Kalocsa, portrék és madarak mutatták be a fotós tevékenységét. A jelenlévők pedig nagy érdeklődéssel és csodálattal nézték a fantasztikus fotókat, melyek egy szokatlan tájat, egy sok mindent kifejező arcot vagy a természet titkait mutatták be.

Nagy Erik búcsúzóul és egyben kellemes ünnepeket kívánva Mentovics Éva: Karácsonyi jókívánság című versét választotta.

„Szent karácsony beköszöntött, pompázatos ruhát öltött. Oly szaporán, mint a zápor, ezer csillag hull a fáról. Örömkönnyek hullnak egyre, s pottyannak a kis kezekre. Fenyőfánkat körbeálljuk, és egymásnak azt kívánjuk: E szép este minden fénye adjon erőt az új évre. Minden napja legyen ünnep, melengesse kis szívünket.”

A találkozó végén a szervezők mindenkit zsíros kenyérrel, borral és üdítővel kínáltak.


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás