II. Nemzetek Tánca

Kulturális rendezvénysorozat Baján

2013.08.26 23:00    |    Vanda  

Július 19-én, pénteken Baján a II. Nemzetek Tánca Kulturális Rendezvénysorozat negyedik állomásán a bátyai Vodenica Kulturális Egyesület képviseletében Markó Gábor tartott táncházat a nagyszámú érdeklődőnek.

tanc_nemzetek_220A II. Nemzetek Tánca Kulturális Rendezvénysorozat hat különböző programból tevődik össze, júniustól augusztusig. Július 19-én a bátyai Vodenica Kulturális Egyesületé volt a megtiszteltetés, hogy táncaikból ízelítőt adjanak az érdeklődőknek. Markó Gábornak a tánclépések tanításában segített a dusnoki Zabavna Industrija zenekar. A rendezvény nagyon sok embert vonzott, közel 300 érdeklődő vágyott táncolni Baja belvárosában. A résztvevők megismerkedhettek a délszláv népzenével és a néptánc lépéseivel.

A rendezvénysorozat folytatódik magyar, délszláv és görög táncházi estekkel, augusztus 2-án a Sugovica Tánckör a Bácska Tamburazenekarral, 23-án pedig a Bunjevačka Zlatna Grana a Čabar zenekarral várja a nemzetiségi táncokat megismerni vágyókat, akiknek kellemes péntek esti szórakozást kínál a II. Nemzetek Tánca programsorozat Baján!


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás