Új tartalommal a régi helyen

2013.07.10 23:18    |    bor  

A Balaton Könyvesbolt a Szent István király úton található. Kirakatai, roskadásig megtelt polcai bevonzzák a helybélieket és a turistákat egyaránt. Balaton Józsefné, az üzlet vezetője a bolt megújulásáról és egyben átalakulásáról tájékoztatja olvasóinkat.

balaton_konyves_bolt_293– Az utóbbi időben az igények és a lehetőségek alaposan megváltoztak a könyvpiacon – kezdte sorolni az újdonságokat Bala-tonné. – Manapság a megrendelések olyan könnyen és gyorsan megérkeznek, hogy raktározni nem is érdemes. Egy új nagykereskedő céggel léptünk kapcsolatba, akiknek köszönhetően a magyar könyvpiac teljes spektrumát felölelő választékot kínálhatunk vásárlóinknak. Ami szintén újdonság, az a gyorsaság: a könyvek akár a megjelenésüket követő napon megérkezhetnek üzletünkbe. Aki mégsem találja meg a kívánt kötetet nálunk, igen rövid határidővel, egy-két nap alatt be tudjuk szerezni azt a számára. Követve az igények változását, kibővítettük az antikvár-részlegünket, és olvasósarok berendezésével szeretnénk megkönnyíteni a kényelmes választást az érdeklődőknek. Ugyanakkor gondoltunk a kisgyermekes vásárlókra is: amíg a szülő keres a polcokon, a kicsik a gyermeksarokban rajzolhatnak, színezhetnek, játszhatnak.

– Az ifjúsági könyvek piacán kedvező változásokat tapasztalunk, egyre több szerző ír könyveket ennek a korosztálynak. Nagyon keresettek például Böszörményi Gyula, Finy Petra, Bartos Erika művei, és mi is több teret szentelünk a gyermek- és ifjúsági irodalomnak. Későbbi terveink között szerepel egy felolvasó-sarok program bevezetése is.

– Mint már említettem, a könyvrendeléseink olyan gyorsan teljesülnek, hogy a raktárhelyiségünket átalakítottuk, és most egyfajta galériaként működik, elsősorban helyi képzőművészek alkotásait mutatjuk be az érdeklődőknek, akik rajtunk keresztül eljuthatnak a művészhez is, ha vásárolni szeretnének a képekből, szobrokból.

– A vevők igényeinek maximális kielégítése mellett szeretnénk a város kulturális életének aktív részesei lenni – összegezte Balaton Józsefné Manyika az üzletpolitikájukat. – Éppen a napokban rendeztünk könyvbemutatót Novák Tibor szobrász-orientalista új, a burmai aranytekercsek fordításáról írott művének. Erre máskor is nyitottak vagyunk, és szívesen adunk helyet a helybéli szerzők bemutatkozásának. Ugyanakkor csatlakoztunk a Böjte Csaba által indított, „Jónak lenni jó” című könyvgyűjtési akcióhoz: június 30-áig nálunk is leadható a nagyváradi Szent Angéla Otthon részére felajánlott könyvadomány. Részt vettünk az Ünnepi Könyvhét rendezvényein is, a sétálóutcában ízelítőt adtunk a legújabb, legvonzóbb könyvkínálatból.

(A Balaton Könyvesbolt naponta 8.30 – 17.00 óra, szombaton 8.00-12.00 óra között tart nyitva.)

 


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás