Bátyai falunap

Jókedv, nagy felhajtás nélkül!

2011.07.04 21:17    |    V.  

A hétvégén immár 15. alkalommal rendezték meg hagyományos falunapi ünnepségüket a bátyaiak. Ez a nap az idei évben is az összetartozás, az egy közösségben való együttlét családias hangulatában telt el.
Zsebics Ilona, Bátya polgármestere számolt be a falunapról.

– Annak idején, 15 évvel ezelőtt egy csendes, szerény, amolyan barátok közötti találkozóból fejlődött ki a falunap, ami tényleg arról szólt, hogy összejöjjenek az emberek, egymás ötleteit figyelembe vegyék, és jól érezzék magukat. Aztán sajnos a környéken kezdett egy kicsit elharapózni, hogy „sztárvendégek” bevonásával tegyék többek számára vonzóbbá a falunapi rendezvényeket. Öt évvel ezelőtt elhatároztam, hogy nem szeretném ezt a fajta hozzáállást követni. Próbáltam ötvözni dolgokat és arra koncentrálni, hogy a falu népéből minél több embert vonjak be, de sajnos nem egészen sikerült. Nehéz mindenkit megmozdítani. Azt veszem észre, hogy akik 15 évvel ezelőtt itt voltak és tevékenyen bekapcsolódtak, azok jönnek el most is, ők azok, akik civil szervezeteket vezetnek, főznek, énekelnek, táncolnak. Ezáltal tehát igazolva érzem magam, hogy sztárvendég nélkül is megmaradt az „igazi magja” ennek a napnak. jokedv_tanc_360Azt látom, hogy sztárvendég nélkül is sokan vagyunk, jól érzik magukat az emberek és sokkal családiasabb a hangulat. A mai, anyagilag igencsak szűkös időkben meggondolandó, hogy mire költünk – mondta a polgármester asszony. – A Danubia Bátyai Ifjúsági Fúvószenekar indította a napot, reggel menetben fújt ébresztőt a falunak. A délelőtt folyamán a mozgásból nem volt hiány, hiszen focimérkőzéseken vehettek részt a futball szerelmesei. A horgászok is versenyeztek a külterületi halastónál. A délután folyamán az egyik óvónőnk által szervezett gyermek aerobic csoport tartott hangulatos bemutatót. Utánuk énekelt az országos hírnévnek is örvendő Rozmaring Népdalkör. Őket a Vodenica táncosai váltották a színpadon, és a zenét a Zabavna Industrija zenekar szolgáltatta, majd’ egy órán keresztül délszláv dallamokra rophattak a táncolni vágyók. A helyi, kiváló színvonalon játszó fúvószenekar nemcsak a színpadon, de a rendezvény egész területén, úgymond közkívánatra is nagy népszerűségnek örvendett.

Az esti mulatozás hangulatfelelőse az À la carte zenekar volt, hajnali 4-ig zenéltek! Tűzijáték helyett is voltak fények, mert egy hatalmas tábortűz mellett melegedhettek a jelenlévők. Bár kissé hűvös időt kaptak erre a napra, de a finom ételek, italok, kiváló társaság, remek hangulat, tánc, emlékezetessé tette az ide Bátyai Falunapot!


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás