By Me Spicy: nemzetközi siker lehet a kalocsai

Egyedi bolerókból ruhakollekció születik

2012.02.25 10:04    |    GéJé  

A tavalyi Hungaroringen még „csak” a McLaren Mercedes overalljain, illetve Jessica Michibata és Nicole Scherzinger egyedi boleróin láttuk, rövidesen viszont egy egész, nemzetközi porondra szánt ruhakollekción díszeleg majd a kalocsai minta.

spicy_hrivnak_tunde_245A szép gesztusból nagy ötlet született: By Me Spicy – ezt a fantázianevet kapta az a dizájn, amely egy napon talán fiatal hölgyek ezreinek lesz alkalmi viselete, nem csak nálunk, hanem szerte a világban. A tervező, Hrivnák Tünde január 28-án, a budapesti Kossuth Klubban, a „Kalocsa – újrafestve” című programon mutatta be nagy ötletét.

– Az elsődleges célunk az volt, hogy a kalocsai mintát egy olyan köntösbe öntsük, ami az eleganciát, az ünnepélyességet tükrözi. Gyerekkoromból emlékszem, hogy a kézzel hímzett ruhát mindig ünnepekkor vették fel: születésnap, névnap, karácsony, húsvét; tehát mindenképp’ egy elegáns stílust szerettünk volna kialakítani a By Me Spicy kollekciójának – árulta el az alapötletet a divattervező, aki semmit sem bízott a véletlenre: a hímzést nem mindennapi szövetekre viszik fel.

– Teljesen egyértelmű volt, hogy olyan alapanyagot választok, ami az eleganciát sugallja. Tiszta selyem shantung, francia bársony, angol gyapjúszövet – ezekkel adunk a kézi hímzésnek még több értéket, hogy felhívjuk a figyelmet a manufaktúrára, illetve arra, hogy ez egy nagyon szép örökségünk és fontos fenntartanunk.

A kalocsai népművészet unikum, és a belőle készült korszerű ruhakompozícióinak Hrivnák Tünde szerint hamarosan nemzetközi sikere lehet, hiszen a visszhangok magukért beszélnek: megbecsült, a divatszakmán belül a figyelem középpontjába kerülhet a terv.

spicy_by_hrivnak_tunde_226– Nagyon sokan megkeresnek, hogy mutassuk be a By Me Spicy-kollekciót, mind országon belül, mind külföldön. Én – ahogy cikkeket olvastam róla – úgy gondolom, szakmailag is megállja a helyét, és minden egyes darabját a mai napig nagyon-nagyon szeretem – vallott személyes kötődéséről a tervező, azt is hangsúlyozva, hogy a ruhák célcsoportját azok a fiatalabb hölgyek, lányok alkotják, akik egyedien, különlegesen szeretnek öltözni, fontosak számukra a tradíciók, és ezt alkalmi viseletükön is meg akarják mutatni. Számukra a jó hír: a szín- és motívumvilág megszületett, végleges formájában pedig március közepén-végén mutatják be.

(Fotók: Fashiontime)


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás