Dolhai Attila és a Gipsyland Kalocsán

Igazi „forróvérű” teltházas koncert

2012.04.16 22:58    |    -mond  

Dolhai Attila már többször tartott telt ház előtt nagysikerű musicalestet városunkban kitűnő vendégművészekkel, az elmúlt hét végén is hatalmas közönségsikert aratott a kalocsai Szent István Gimnázium dísztermében tartott „Forró vér” című koncerten, melyen a különlegesen szép hangszínű Peller Annával és a virtuóz zenészekből álló Gipsyland együttessel lépett fel.

Dolhai Attila visszatérő vendég városunkban, ezúttal partnere az Operettszínház művésze, Peller Anna volt, aki bevallotta, hogy gyerekkora óra rajong Edith Piafért, ezért is válogattak az est műsorába a híres francia művész legnagyobb slágereiből. Dolhai Attila pedig a 20-as, 30-as évek jazz és swing dalaival, valamint több sikermusical (Mozart!, Szenti-vánéji álom, Rudolf, Cigányszerelem) gipsylandes átiratával szórakoztatta a nagyérdeműt. A koncert hangulatát az élőzene varázsa fokozta, melyet a Gipsyland együttes (Lakatos György – billentyűs, Duka László – prímás, Radics József – nagybőgős, Orbán György – gitáros) kitűnő zenészei szolgáltattak.

– Attila és Anna hozzák a musicaleket, mi pedig átdolgozzuk, áthangszereljük őket. Nagyon élvezzük a próbákat, nagyon szeretünk együtt játszani a színpadon is, erős szakmai és emberi kötelék is kialakult közöttünk – mondta Duka László, a Gipsyland együttes prímása.

– Fantasztikus csapat, fantasztikus közönség, nagyon jól éreztem magam Kalocsán – mondta Peller Anna csillogó szemekkel az előadás után. – Remélem, jövünk még ide. Imádom a zenekart és Atikát is, és remélem, még jöhetek Kalocsára, ahol ilyen fantasztikus közönséggel találkoztam, akiktől folyamatos impulzust kaptunk, és ez mindannyi-unkat felpörgetett. Engem annyira, hogy bár ritkán teszem meg, hogy előadás közben lejövök a színpadról és beleülök valakinek az ölébe, de most úgy éreztem, ez az a közönség, ahol ezt megtehetem, így történt, hogy kiválasztottam két „csibészesebb” tekintetű úriembert, velük incselkedtem, egyiknek pedig még az ölébe is beleültem. Úgy láttam, azért nem haragudott meg egyikük sem…

– Más egy ilyen estnek a hangulata, egy élőzenés koncertnek, mint amikor úgynevezett „alapról” jön a zene – mondta Dolhai Attila. – Az élőzenének az a varázsa, hogy mindig más, és ez a műfaj is különösen tág teret enged ennek. Nem először vagyok Kalocsán, általában musical műsorokat hoztunk, és volt most bennem egy kis félsz, hogy vajon az emberek ezzel a műsorral vajon azt kapják-e, amire vártak, amire számítottak, sikerül-e az igényeiket kielégíteni, mert ez azért egy kicsit más hangulatú produkció. Aztán a telt ház, a közel kétórás műsor utáni többszöri vastaps azt igazolta, hogy sikerült. És ezt a fogadtatást, ezt a hangulatot külön is köszönöm a kalocsai közönségnek – mondta búcsúzóul Dolhai Attila.

 

Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás