Nagy sikerű karácsonyi koncert Hartán

2014.01.19 22:36    |    Gavenda János  

harta_koncert_440
 

A hartai templomokban 1997. óta minden évben adventi műsorokkal, egyházi szolgálattal köszöntik a Hartai Művészeti Alapiskola növendékei, tanárai a település lakosságát. Ezzel a szép hagyománnyal és koncerttel zárják az ünnepi készülődést.

Ez évben december 21-én tartották a Karácsonyi Koncertet. A „Harta Zenekultúrájáért Alapítvány” rendezvényén a zeneóvodásoktól kezdve a hangszerekkel különböző szinten ismerkedő gyerekeken át a főiskolát végzett tanárokig az iskola szinte teljes létszáma részt vett. A közel kilencven növendék és tanáraik bizonyították, hogy eredményes volt az elmúlt hónapok felkészülése. Ismét kicsinek minősült a hartai kultúrház.

A sok szép műsorszám között vastaps jutalmazta Petőfi Sándor – Heltai Jenő – Kacsóh Pongrác: János vitéz című művének keresztmetszetét. Az igényes előadásból is kiemelkedő volt az Iluska szerepét éneklő Helfrich Ágnes, Kukorica Jancsi szerepében Tóth Dénes, valamint a Bagó szerepét játszó Halasi József. Énektudásuk felkészítő tanáruk, Szűcs Anikó munkáját is dicséri. Vettermann Péter egész estére kiterjedő zongora kísérete külön köszönetet érdemel!

 


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás