A Könyv Napja

„…emberben könyv, s a Könyvben az Ember”

2016.05.17 09:06    |    pv  

Babits Mihály fenti szavaival zárta az olvasás nélkülözhetetlen szerepéről szóló nyitóbeszédét Kovács Józsefné, a Dózsa György Szakközépiskola tagintézményvezető-helyettese a Kalocsai Tomori Pál Városi Könyvtár Könyv Napja 2016 című rendezvényén.

A célzottan középiskolásoknak szóló előadáson, amelyen négy osztály töltötte meg az emeleti rendezvénytermet, Gera Csontos Hajnalka református lelkész a könyvek könyvéről, a Bibliáról beszélt a népes hallgatóságnak. Az ismeretterjesztés bevezetéseként Ákos A kezdet előtt című zeneszámát hallgatta meg a diáksereg. A lelkészasszony számos érzékletes példával illusztrálta a Szentírás nem csak vallási értékét, és a testamentumokon keresztül tárta fel irodalmi jelentőségét is.

Kalocsai Néplap

A könyv, a nap témájául szolgáló Biblia és természetesen az olvasás szépsége és jelentősége abban is megmutatkozott, hogy a könyvtárat megtisztelte megjelenésével dr. Bálint József polgármester és Simon Zoltán képviselő is.

Mind a közönség, mind maga a téma kívánja a folytatást, amelyre Tamás László, a könyvtár igazgatója természetesen ígéretét adta a jelenlévőknek.

Addig is tisztelettel javaslom, hogy fedezzék fel újra a könyveket, hiszen Iselin C. Hermann szavait idézve: „Ha elolvasol egy könyvet, legfeljebb azt kockáztatod, hogy többet tudsz meg a világról.”


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás