Szerencsét hozott a tizenhármas Homokmégyen

Alkalom volt a falunap találkozásra, beszélgetésre, kikapcsolódásra

2011.08.09 21:42    |    Balogh Csaba Zoltán  

Immár tizenharmadik alkalommal rendezte meg Homokmégy önkormányzata a lakosság apraját-nagyját megmozgató nagyszabású közösségi összejövetelét, a falunapot az elmúlt hétvégén

Az új időpont és a programok melletti vásári hangulat felhőtlen alkalmat jelentett a találkozásra, beszélgetésre minden korosztály számára.

Az idei programot elsősorban a sport és a hagyományok ápolása jegyében szerveztük.

Minden évben egy képzőművészeti kiállítással nyílik a rendezvénysorozat. Idén két hajósi festő, Kiss Ernő és Umenhoffer Pál képeiben gyönyörködhettünk. A tárlatot Hajós város polgármestere, Estók Mihályné Szalczer Erzsébet nyitotta meg.

A műsorok mellett új színfoltot jelentettek a bemutatósátrak, melyekben egészségügyi tanácsadás, a helyi tárgyalkotó népművészet, vadászati bemutató kapott helyet.

 

homokmegy_14_500

 

Ugyanitt lehetőség nyílott a helyi hagyományos ételek, a paprikás kalács, a rétesek, a diós torta, a kenyérlángos, a sovány megkóstolására, valamint beszélgetésre a készítés fortélyairól. Finom márc és egyéb mézes készítmények várták a látogatókat a mézes-kuckóban. A paprika sátorban a paprikából és egyéb fűszernövényekből készült ételízesítőkkel ismerkedhetett a közönség.

Örömünkre szolgált, hogy sikeres volt a rendezvényhez kapcsolódó véradás is, és a felajánlott vérnyomásmérő is gazdára talált.

Jelentősek voltak a kispályás labdarúgó mérkőzések, nagy sikert értek el a góllövők, és színvonalas bemutatót tartott a helyi Kodokán Judo Klub.

Az alkalmi szabadtéri színpadon pénteken a Konvoj együttessel nosztalgiáztunk.

Szombaton a gyerekek egy derűs közlekedési műsort láthattak a budapesti „Hókirálynő” Színpad előadásában, utána elektromos kisautókkal versenyezhettek rendőrök felügyelete mellett, akik a felnőtt lakosok számára a biztonságtechnikai sátorban tanácsokat adtak a tolvajok elleni védekezésről.

Közkedvelt volt és sok gyerek megnézte a tűzoltóautót is belülről.

A közönség nagy érdeklődéssel figyelte az őrző-védő kutyák kiképzésének bemutatóját, valamint a négylábúak akcióit.

Nem maradhatott el a környező települések és a helyiek néptáncos bemutatója sem, ami osztatlan sikert aratott.

Egy rövid stand up comedy után a 3+2 zenekar volt vendégünk a Vajdaságból, ismert dalaikra a felforrósodott hangulatban önfeledten ropta minden korosztály.

Kellemes színfoltja e rendezvénysorozatnak a vetélkedés főzésben, sportban, horgászatban. A legjobbak érmeket és okleveleket kaptak. A közönség élvezhette a vetélkedők és a sportmérkőzések izgalmát, valamint kóstolhatta a finomabbnál finomabb ételeket.

Végül az estet Fekete Anti és Sztakó Szabi diszkója zárta vasárnap hajnalban.

A rendezvényt sok magánszemély és civil szervezet összefogásával sikerült megszervezni. Ezúton is köszönjük valamennyi szervezésben, rendezésben közreműködőnek áldozatos munkáját.

 

Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás