Itt volt a farsang, állt a bál…

Jótékonysági bál Fajszon

2010.02.24 21:16    |    Fekete Elza  

 

20_as_evek_400

 

Az elmúlt hétvégén, délután került megrendezésre a már hagyományosnak mondható iskolai farsangi bál, melyen a gyerekek mutatták be szebbnél-szebb, ötletesebbnél ötletesebb jelmezüket és kedvükre „bulizhattak”. A 7. osztályosok és szüleik, mint a gyerekbál fő szervezői készítették a finom harapnivalókat (süteményeket, szendvicseket), árulták az üdítőitalokat. Tombolával, zsákbamacskával a szerencsét is próbára tehették a bálozók, de megtalálhatóak voltak a különböző báli kellékek (lufik, konfetti, szerpentin, színes kalapok). A táncparketten először felvonultak a jelmezesek. Így a közönség láthatott „Gesztenyét, Mesekönyvet, Csörgő órát, Hercegnőt, Királylányt, Postairónt, Tik-takot, Katicát, Autóversenyzőt, Arabokat, Szőlőlugast, Hupikék törpikéket, Hajléktalanokat, Föld gyermekeit, Delfint, Fortuna istennőt, Oroszlánt, A 20-as évek Amerikáját és így tovább.

 

hupikek_390

 

A zsűrinek – melynek tagjai Bolvári Gézáné igazgatónő, Heinz Nikoletta tanár, Kristályné Vida Beáta művelődési ház vezető, Kollár Krisztina a szülői munkaközösség részéről és Timár Boglárka 7. osztályos tanuló mint mindig, igen nehéz feladata volt.

Több kategóriában is hirdettek eredményt. Így az egyéni, óvodások közül I. helyezett Deli Alexa „Gesztenye”, II. h. Tóth Kamilla „Teknős”, III. h. Berta Bianka „Fortuna istennő” lett. Az iskolások közül I. helyezett Rozgonyi Lili „Csibe”, II. Huszár Bertold „Könyv”, III. Szofrán Boldizsár „Tik-tak”, IV. Jánosi Kata „Postairón”, V. Hargitai Bálint „Autóversenyző”.

A legötletesebb, a legtestreszabottabb csoportos jelmezek kategóriában is hirdetett eredményt a zsűri elnöke. (Megjegyzem, hogy itt sem volt könnyű dolguk az „ítészeknek”.) Legötletesebb jelmezek: „Szőlő-lugas” 2. o., „A Föld gyermekei” 4. o., „A 20-as évek Amerikája” 6. o., „Díjnyertes sportolók” 5. o. A legeredetibb jelmezesek az elsősök egy csoportja volt a „Hupikék törpikék” öltözetében. Az elsősök közül egy páros a „Kukásoknak” fényvisszaverő speciális mellényét vette magára. A legmeghökkentőbbek a „Hajléktalanok” voltak. Minden jelmezes kapott ajándékot, díjazva a bátorságot, vállalkozó szellemet, az ötleteket és a kivitelezést. Utána a zene, tánc, az önfeledt szórakozás, tombolahúzás (rengeteg tombolaajándék várta a szerencséseket) következett este hétig.

A szülők-nevelők hagyományos jótékonysági bálját már több, mint tíz alkalommal rendezték meg a szülői munkaközösségi tagok lelkes közreműködésével és az iskola vezetésével karöltve. A gyerekbál után a termet kitakarítva, berendezve már este nyolc órakor várták a vendégeket a szervezők. Bolvári Gézáné igazgató és Kissné Berta Csilla, az SZMK elnöke köszöntötte a megjelenteket.

Műsorral is kedveskedtek a bálozóknak. A pedagógusok és gyerekek közösen előadták a „Valahol Európában” musical egy betétdalát „A zene az kell” címmel. A vezetők megköszönték azt a sok segítséget, amelyet a szülők és a nevelők nyújtottak a bál előkészületeinél, az adományokat, a tombolaajándékokat, a különböző felajánlásokat. Jó étvágyat kívántak a vacsorához és jó szórakozást mindenkinek. Az ízletes vacsora után, a „kis” hastáncosok tartottak bemutatót. Majd a „Koktél” zenekar kitűnő muzsikájára szinte az egész vendégsereg ropta a táncot. Tombolán értékes ajándékokat lehetett nyerni.. Kivilágos-kivirradtig tartott a mulatozás.

Bízzunk benne, hogy 2011-ben is folytatása lesz ennek a hagyománynak, mely nemes célt szolgál!


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás