Feje tetejére állt a világ

2015.04.09 13:41    |    M.G.  

A tavaszi szünetet megelőző napokban programban nem volt hiány, hiszen a kalocsai Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat (GYIÖK) április elsején rendezte meg a Fordított Napot. Ennek keretében Greksa Zsófia és Bozó Bendegúz a Korona Rádió jóvoltából lehetőséget kapott, hogy kipróbálhassa magát műsorvezetőként. Egyértelműen megállták a helyüket.

Eközben zajlott az „Ismerd meg a másik iskoláját” című vetélkedő, ahol a részt vevő iskolák csapatai, valamint az őket kísérő önkormányzati képviselők (képünkön) ellátogathattak a többi iskolába. Bolvári Ferdinándot, Török Ferencet, Szabó Balázst, Kinyóné Lakatos Melindát, dr. Angeli Gabriellát, valamint Kati Lászlót és csapataikat két helyszínen várta izgalmas feladat, valamint egy tesztsor. Gyakran a logikát és a humort sem mellőzték a feladatok, amely a gyerekek és a pedagógusok odaadó munkájának volt köszönhető. Vetélkedő nem végződhet győztesek nélkül. Az általános iskolások között a Kertvárosi Tagiskola, a középiskolás csapatok között pedig a Kossuth Zsuzsanna Humán és Kereskedelmi Szakközépiskola és Szakiskola nem talált legyőzőre. Az értékes nyereményeket délután vehették át a Polgármesteri Hivatal dísztermében, ahol egyúttal a GYIÖK tartotta testületi ülését.

0601forditott_800

Kinyóné Lakatos Melinda alpolgármester asszony köszöntötte a megjelenteket, és jelképesen átadta a hivatalt a gyerekeknek, akik azonnal meg is kezdték az izgalmas napirendi pontok tárgyalását. Ezzel fiatalos hangulatot csempésztek a hivatal falai közé. A testületi döntések alapján Kalocsa a Vatikánhoz hasonlóan külön állammá vált, természetesen a főbb pontokat (Kalocsát, Bátyát és Moszkvát) összekötő vasútvonallal. A hivatal épületét is sikerült funkcionálisan átalakítani. A tetőtéri medence mellett helyet kapott a gumicukor-automata is. Természetesen az egész hét „zöld” programjai sem hagyták hidegen a képviselőket, így mindjárt meg is találták a módját, hogyan állítsanak elő hulladékból pálinkát. A gyerekek tárgyalási stílusukkal és a tárgyalt napirendi pontokkal sokszor csaltak mosolyt a meghívott képviselő és vendégek arcára. Ebben az oldott légkörben zárták a napot, és kezdetét vehette a tavaszi szünet.


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás