Föld-Fordulás a gyermekotthonban

2012.05.26 12:07   

Föld-Fordulás Környezetvédelmi Vetélkedő volt a Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz tartozó Gyermekotthonok között a kalocsai Gyermekotthon szervezésében április 18-án, melyre hét csapat nevezett be.

Szervezők Halász Lászlóné és Palásti Nóra pedagógusok.

fold_fordulas_320A verseny célja, hogy a tanulók megismerkedjenek az életterünket elszennyező anyagokkal, a környezetvédelem lehetőségeivel, hogy ők maguk is felelősséget érezzenek közvetlen és tágabb környezetükkel szemben.

A feladatok négy témakört öleltek fel: „A hulladék nem szemét”, „Energialeső”, „Levegőt”, „Víz-csepp”.

A versenyre való jelentkezés feltétele, hulladékból készült szobor elkészítése, valamint „Ökológiai lábnyom” címen egy plakát volt. A verseny kitalálói arra törekedtek, hogy a gyerekek játékosan, felszabadultan tanuljanak meg számukra új ismereteket.

Minden csapat kiválóan helyt állt, minimális pont különbség döntött az első három helyezett között, akik: az esztergomi Gyermekotthon, a rákospalotai javítóintézet és a kalocsai Gyermekotthon voltak. Az aszódi javítóintézet különdíjban részesült. Vendégünk volt még a zalaegerszegi Gyermekotthon is.

A napot játszóház zárta, ahol újrahasznosított anyagok felhasználásával készítettek ékszereket, játékokat, s ki is próbálhatták azokat.

Zsinkáné Magó Zsuzsanna

a zsűri elnöke


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás