Három hegedűst hallhatnak!

2017.11.23 11:12    |    Borka  

Mármint akkor, ha 25-én, pénteken, este 6 órakor leballagnak a Kalocsai Kortárs Művészeti Klubba. A klub zenei „szekciójának” felelőse, Haskóné Apagyi Judit három izgalmas fiatal zenészt nyert meg egy közös muzsikálásra.

– Majdnem egy éve próbálunk találni egy olyan időpontot, ami mind a három hegedűsnek megfelel – avatott be a szervezésbe Haskóné Judit –, de csak most, nyáron sikerült összehozni.

Kikre számíthatnak az érdeklődők?

Komjáthy Péter, aki a Liszt AMI-ban kezdett el zenét tanulni, és néhány hónapja (márciusban. a szerző) hallhattuk a diploma koncertje előzetesét Kalocsán. Ő klasszikusokat játszik, talán Paganini művet ad elő pénteken, legalábbis előzetesen ezt jelezte. Pogrányi Miklós a népzenét képviseli majd, őt jól ismeri a kalocsai közönség, hiszen számtalanszor hallhatták a néptánc csoportokat kísérő zenekarokban, vagy azok élén. Tóth Viktort inkább gitárral a kezében láthattuk többször, például a városi könyvtár rendezvényein, de hegedűn is tehetségesen játszik, ezúttal a jazz zene
„háza tájára” kirándulhatunk vele. Viktor is a zeneiskolánkban ismerkedett meg közelebbről a zenével, Péterrel együtt Csicsákné Pákolicz Judit kolléganőm tanítványai voltak.

A nyáresti házi hangverseny tekinthető egy újabb évad kezdetének is, amikor mindenki visszatér a szabadságáról, és újra birtokba veszi a klub kínálta kulturális lehetőségeket, amelyek változatosak, érdekesek, és mindig szűkebb pátriánk tehetséges alkotóit, előadóit ismerhetjük meg közelebbről általuk!Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás