Egy hét az anyanyelvé

2012.05.03 23:53    |    V.  

A Kertvárosi Tagiskolában egy hétig anyanyelvünké volt a főszerep. A nyelvi hét rengeteg színes programban bővelkedett. A célközönség az alsó tagozatos kisdiákság volt, akik lelkesen kivették részüket a jobbnál-jobb feladatokból.

Lapunk megkereste a szervezőket, Papp Mariannát, Tóth Bernadettet és Decsák Józsefnét, akik nagy örömmel meséltek az anyanyelvi hét történéseiről.

– Az anyanyelv hete április 11-től, a költészet napjától vette kezdetét. Ez az első alkalom, hogy egy egész hetet szánunk anyanyelvünkre, ebből szeretnénk hagyományt teremteni és minden évben megrendezni. Az első napon Versmaratont tartottunk a könyvtárunkban, a gyerekek felolvasták vagy megtanulták kedvenc verseik egyikét – kezdte Decsák Józsefné. – A következő esemény 13-án a rajzkiállítás megnyitása volt, melyre mese és versillusztrációkat készítettek a kisdiákok, sőt begyűjtöttük és kiraktuk a legszebb füzeteket, fogalmazásokat a rajzok alá. Minden reggel az iskolarádióban verseket, meséket, novellákat olvastak fel a lelkes nebulók. Sor került a hétfői napon anyanyelvi totók kitöltésére, melynek kérdéseit mi állítottuk össze az alsóéveseknek. Szerdai napon volt csúcspontja az anyanyelvi hétnek, megzenésített verseket adtak elő a gyerekek, a pedagógusok játszottak hangszeren és énekkar is hozzájárult a különleges koncerthez – mondta Tóth Bernadett.

Nagyon ötletes és színes programokat készítettek a pedagógusok a kisdiákoknak, és reméljük, hogy sikerül hagyományt teremteni az anyanyelvi héttel. Aminek viszont már évek óta otthont ad az iskola, az a városi szintű Helyesírási verseny, melyen az általános iskolások alsó és felső tagozatos nebulói vettek részt április 19-én.

 


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás