Hubert László a Kortárs Művészeti Klubban

2016.03.04 10:55    |    Cs. G.  

Február 12-én, pénteken tartották Hubert László Dusnokon élő képzőművész bemutatkozását a Kortárs Művészeti Klubban. A művész életébe nyerhettek bepillantást, majd pedig kivetítőn láthattak válogatást az életműből az érdeklődők.

Hubert László elmesélte, hogy gyermekkorában fafaragással kezdte. A ’70-es évek végén faragásaival vett részt az „Alkotó Ifjúság” kiállításain. Később inkább a fotózás, majd a fényképkészítés-laborálás foglalkoztatta és indította el az ábrázolás más lehetőségei felé.

Kísérletezései során a vegyszer+fotópapír+nap-fény hármasával készített egy sorozatot, mely tájképekből, illetve csendéletekből állott.

Innen csak egy lépés, és 1992-ben megszülettek az első festmények. 1993-ban meghívást kapott az akkor alakuló önképző körbe. Itt sokat rajzoltak, festettek, ismerkedtek a képzőművészet anyagaival és eszközeivel.

Ezután jöttek az újabb iskolák: az alkotótáborok. Kalocsa, Akasztó, Szelid, Teresztenye, Lakitelek, Uszód, Neunkirchen. Ezekben a táborokban sok szakmai segítséget, támogatást, bátorítást kapott, főleg Bolyki Lajostól, aki sok évig vezette a kalocsai alkotótábort és rajzstúdiumot. Meghatározó volt még Kiss István, Köhler Péter, Farkas Ferenc baráti segítsége és támogatása, valamint ők azok, akik a dusnoki önképzőkör szakmai segítői és támogatói mind a mai napig.

Néhány éve Dusnokon lévő házának egy részéből Hub-Art néven galériát, közösségi teret nyitott. Időszakonként itt kiállításokkal, dalestekkel, előadásokkal várja az érdeklődőket.

Előadása végére pedig egy meglepetéssel készült a festőművész. Saját készítésű búzakolbászt és a friss kenyerét szervírozta közönségének.


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás