Idősek Napja Ordason

„Az elődök példájából meríthetünk erőt, hitet és bátorságot”

2013.01.12 13:33    |    -mond  

Huszonkettedik alkalommal gyűltek össze tavaly év végén a már hagyományos Idősek Napjára Ordason, a Faluházban. A 470 fős község közel egynegyede 62 év feletti, őket várták erre a délutánra november 23-án. A meghívottakból közel nyolcvanan jöttek el, az otthon maradóknak kiszállították az ebédet, viszont ők nem láthatták a szép műsort és lemaradtak egy beszélgetős, jó hangulatú együtt töltött délután élményéről.

idosek_napja_300– Már hagyománnyá vált, hogy évente egyszer így összejöjjünk és kifejezzük hálánkat, tiszteletünket, megbecsülésünket és szeretetünket azok iránt, akik hosszú, munkában töltött éveik után közöttünk töltik nyugdíjas éveiket. De nemcsak ezen a napon gondolunk rájuk, hanem az év többi napján is – kezdte köszöntőjét Szabó Zsolt polgármester. – „Mindennapi munkánkhoz az elődök példájából meríthetünk erőt, hitet és bátorságot.” – idézte Sütő András írót, majd arról beszélt, mennyire fontos az utódoknak az a tudás és bölcsesség, amit az idősöktől átvehetünk, megtanulhatunk. – Érezzék azt, hogy nem hagyjuk magukra őket, hogy fontos részük életünknek. Szüleink és nagyszüleink mosolya és gondoskodása rengeteg erőt ad nekünk, szeretetük felbecsülhetetlen kincs számunkra – mondta a polgármester, majd végezetül jó egészséget kívánt mindannyiuknak, és egy Sík Sándor verssel köszöntötte a megjelenteket.

Majd egy perces csenddel emlékeztek meg azokról, akik ebben az évben távoztak örökre közülük.

A műsor folytatásaként az ordasi kisiskolások adtak rövid műsort, verset mondtak, jelenetet adtak elő és még táncoltak is, nagy taps volt a jutalmuk.

Ezután P. Szabóné Kováts Teodóra tiszteletes asszony egy történetet mesélt el, melynek végső tanulságát úgy összegezte, hogy ahogy idősödünk, egyre fontosabb, hogy érezzük egymás szeretetét, megbecsülését, a lelki melegséget egymás iránt, és ennek egyik szép példája ez az alkalom minden évben, az ordasi Idősek Napja. Végezetül Wass Huba plébánossal együtt egy hálaadó imát mondtak el közösen a jelenlévők.

Szabó Zsolt polgármester az ebéd előtt megköszönte a segítők egész éves munkáját, külön is Risecskin Dénes falugondnoknak és Komjáti Jánosné házi szociális gondozónak, valamint Répásiné Olgának az asztalra kerülő finom ebédet. Aztán már hozták is az aranyló húslevest, majd a finoman illatozó marhapörköltet, végül pedig a süteményt. Került még az asztalra üdítő és jófajta borocska, hogy méltóképpen ünnepeljék az Idősek Napját, immár huszonkettedszer.


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás