A Művelődési Központ gyermekprogramja

Játszóház az Állatok Világnapján

2011.10.16 22:32    |    Dávid Attila  

Október elsején, szombaton 15 és 17 óra között rendezte meg a Városi Közművelődési Intézmények Klubháza (Kalocsa, Szent István király u. 36-38.) az Állatok Világnapjához kapcsolódó Játszóházat.

jatszohaz_muvkozpont_340Mint ahogy Tóth Emese főszervező elmondta, már évtizedek óta tartanak Játszóházakat a Művelődési Központban. Általában minden hónapban van ilyen rendezvény, ami az ünnepekhez kapcsolódik elsősorban (például Farsangi, Anyák Napi Játszóház stb.). Decemberben előfordul, hogy kettőt tartanak: külön Mikulás-napit és karácsonyit. Ha egy adott hónapban nincs ünnep, akkor gyakran az évszakhoz kötődik ez a program, mint például a jövő hónapban – egészen pontosan november 5-én, szombaton délután – amikor is Őszi Játszóház lesz.

Ennek a rendezvénynek már van egy törzsközönsége (gyerekek és szülők – köztük gyakran apukák – együtt), de mindig jönnek újak is. A szervezők állandó segítsége a Kreatív Hobby Klub, amelynek a tagjai már vagy egy évtizede közreműködnek e programok lebonyolításában, és akiket az idejárók már jól ismernek.

A legutóbbi alkalommal – mivel Állatok Világnapi Játszóház volt – állatfigurákat készítettek. Volt például sünis koszorú, csiga-tolltartó, óriási papírvarjú, dekorgumiból készített hűtőmágnes-állatkák, mókus ágakkal és rafiadíszítéssel (tehát természetes díszekkel). Sőt, akár díszdobozt is alkothattak a gyerekek – természetesen állatos mintával. A résztvevők különböző technikákkal dolgozhatnak, amelyeket van, aki már ismer, de van, aki itt ismeri meg őket. A szervezők mindig új dolgokat próbálnak kitalálni, és talán most sem volt olyan, ami visszaköszönne tavalyról. Pedig lehetett volna, mert nagyon sok olyan dolog van, amit már megcsináltak, de a rendezők mindig igyekeznek újítani.

Hogy november 5-én, szombaton 15 és 17 óra között, az Őszi Játszóházban milyen újdonságokat készíthetnek majd a gyerekek, az egyelőre maradjon meglepetés!

 


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás