Idén is megrendezték a Kalocsa Art-ot

2020.09.17 14:27   

A Városi Galériában szeptember 4-én ünnepélyes keretek között megtartották az idei Kalocsa Art kiállítást, ami Kalocsa és a járás képzőművészeinek munkáiból ad ízelítőt.

Várusunk hírnevét újfent öregbítik azok a közöttünk élő, városunkhoz kötődő képzőművészek, akik munkáikkal megszépítik az életünket. A Kalocsa Art tárlaton kiállító alkotók, mind más és más művészeti kifejezésmóddal élnek, különböző stílusban alkotnak.  Érzéseiket és benyomásaikat úgy jelenítik meg alkotásaikon, hogy érvényesülni hagyják a saját egyéniségüket.

Egy szakmai zsűri - Budai Viktória művészettörténész, a kalocsai Schöffer-gyűjtemény vezetője, Alföldi Albert a Hajósi Alkotótábor alapítója és N. Kovács Zita, művészettörténész főmuzeológus, a bajai Türr István múzeum igazgatója - döntött, hogy mely alkotásokból álljon össze az idei tárlat.

A kiállítást Pécsi Vivien, Kalocsa Város Önkormányzata Kulturális, Oktatási és Szociális Bizottságának elnöke nyitotta meg.

„ Magasra emeli a művészet az embert, nemessé, csodálatosan széppé varázsolhatja lelkének minden rezdülését.„  –  idézte Gogol szavait annak leírására, hogyan válik részévé a művészet úgy a művelők, mint a csodálók mindennapi életének, hiszen, amint fogalmazott, szemünk nem kerülheti ki, ami elé tárul. A városban és intézményeiben, az iskolák folyosóján, a könyvtárban, a kórházban és másutt is találkozhatunk.

A kiállítást külön izgalmassá teszi, hogy ismerjük alkotóinkat. Tudjuk, hogy orvos, rajztanár, grafikai szakember, főiskolai hallgató, nyugdíjas pedagógus, látszerész vagy szobrász van a művek mögött, és igy talán egy picivel bennfentesebbnek érzi magát a látogató. Mintha ismernénk azt a pici titkot, amelyet a megalkotás folyamatában a művész átélt. – mondta, majd kiállító művészek előtt nevük felsorolásával tisztelgett.

 

A kiállítók névsora: Farkas Ferenc, Farkas-Huszka Rózsa, Farkas Tibor, Gácser Zsolt, Garamvölgyi Éva, Hubert László, Kiss Ernő, Kiss István, Kovács Norbert, Kőrösi Tamás, Krisztián Nóra, Lakatos Ervin, Langné Baranyi Edina, Lei Melinda, Megyesné Bajor Magdolna, Mester Krisztián, Ranga Tibor, Shawfar Adel, dr., Szörényi Tamás, Török Ferenc, Umenhoffer Pál, Viczay Lajos, Vinczellér Imre.

 

Jelen sorok írója pedig arra buzdít minden képzőművészet iránt elkötelezett és arra fogékony érdeklődőt, hogy látogasson el és nézze meg ezt a színvonalas tárlatot, hiszen az Önök nyitottsága, megtisztelő –ráérő figyelme elengedhetetlen ahhoz, hogy ez a kiállítás elérje a valódi célját, hogy létrejöjjön a kapcsolat kiállító és látogató között.

A kiállítás október 5-ig tekinthető meg a Városi Galériában.

 

foto_450_450_01
 

 

Cserenkó Gábor

 


 


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás