Tánccal a hit és a szeretet útján

2013.08.26 17:08    |    borka  

Ha nyár, akkor vendég együttes – évek óta megszokott jelenség, hogy a hit és a szeretet útján járó előadók érkeznek városunkba egy-egy fellépésre, a Magyar Pünkösdi Egyház kalocsai gyülekezete szervezésében.

Július 17-én olyan egyetemista lányok adtak műsort Kalocsán, akik az USA-ból indultak el, hogy táncukkal nyújtsanak élményt, örömet, segítséget európai hívők, vagy éppen nehéz sorsú emberek közösségeinek.

 

amerikai_tancosok_340

 

Mint azt a csoport nevében nyilatkozó Sarah Bearden elárulta, az Oklahoma állambeli Tulsa város Oral Roberts Egyetemére járnak, és valamennyien táncművészetet tanulnak – illetve van, aki már végzett is tanulmányaival. Belgiumban, Hollandiában és Németországban is felléptek már útjuk során. Kalocsán délelőtt a piactéren adtak ízelítőt repertoárjukból, majd a Malom- Kunszt- és Bem utcai otthonok gondozottjainak szereztek nagy örömet műsorukkal. Este a gyülekezet Béke utcai épületében mutatkoztak be a szép számmal összegyűlt közönségnek.

 

amerikai_tancos_340

 

A különleges program előtt Bálint Miklós, a pünkösdi közösség lelkésze köszöntötte az egybegyűlteket, bibliai idézettel teremtve meg a hangulatot a táncműsorhoz, amelynek minden darabja egy-egy szép és felemelő történetet mesélt el a mozgás nyelvén. Bevezetőül a lányok mondtak magukról néhány mondatot tolmács segítségével. Sarah Michi-gan államból származik, amely – mint mondta – egy kétujjas kesztyű formájú országrész. Rachel Coloradóba való, ahol mindig hűvös van, sok hó és nagy hegyek. Kathlin már megszerezte diplomáját, és tánciskolában tanít. Egyébként Texasból származik: olaj, Jockey, Bobby, Dallas – mondta a közönség nagy derültségére. Sierra harmadéves hallgató, Georgia államban él, ahol a talaj vörös színű, nagyon meleg van, és sok barack terem arrafelé. Hozzátette, hogy megkínálták őket itteni barackkal, és szerinte finomabb, mint a georgiai! A másik Rachel oklahomai, ők a cowboyokról és az indiánokról ismertek mindenfelé. Elizabeth floridai, tengerpart, strand, meleg – sorolta, és hogy sok kubai származású család lakik ott.

A lányok útját egy missziós szervezet támogatja, de európai útjuk költségeit ők maguk fedezték, és egybehangzóan állították: hatalmas öröm számukra, hogy megismerhetik Európa több országát, és közvetíthetik a tánc nyelvén mindenkinek Jézus iránti szeretetüket, a hit és a valódi értékek – barátság, segítőkészség, béke, szeretet – iránti elkötelezettségüket.


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás