Olvasónk tollából

„Szeresd, óvd, védd!”

2014.04.27 21:23   

Immár ötödik alkalommal került megrendezésre az óvodák közötti Környezeti vetélkedő. Négy évvel ezelőtt a Zöldfa Utcai Óvoda dolgozói álmodták és szervezték meg ezt a vetélkedőt. 2014-ben a Viola utcai óvoda valósította meg a Zöldfa Utcai Óvoda közreműködésével e nemes feladatot, és a TÁMOP óvodafejlesztési pályázata keretében került megrendezésre. „Szeresd, óvd, védd!” elnevezéssel a „Hortobágyi Nemzeti Park” volt a téma a részt vevő szülőknek.

A vetélkedő a természet szépségére és annak megóvására hívta fel a figyelmet. A versenyen 11 csapat képviseltette magát, Kalocsáról 9, a vidéki óvodákból – Uszódról és Dunaszentbenedekről – két csapat. A csapatok a tájegységre jellemző népi viseletek, zene bemutatása mellett verses, mókás rigmusokkal, finom süteményekkel és verses, mókás bemutatkozással készültek. A verseny nagyon jó hangulatban telt.

Az érdekes feladatok után pihenésképpen a kalocsai táncosok bemutatóját láthattuk, akikkel a végén együtt ropták a táncot kicsik és nagyok. Az eredményhirdetés keretében minden játékos részesült kisebb-nagyobb ajándékban, az első díjat a dunaszentbenedeki óvoda tudhatta magáénak. Zárásképpen versenyző és néző egyaránt megízlelhette a finom süteményeket.

Becseiné Korsós Erika (SZMK-elnök, Viola utcai óvoda)


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás