A diákszínház és a Boldog bolondok

Belföldön először a kalocsaiak láthatják Mozart utolsó napját

2014.02.16 20:35    |    géjé  

A Kalocsai Színház címünkben írt két eseményéből előbbi a Magyar Kultúra Napjának rendkívüli programja volt, utóbbi pedig 2014. első, évados előadása lesz. Ráadásul rögtön ősbemutató, ugyanis Magyarországon először mi láthatjuk, két fantasztikus színésszel!

– Mindenképpen siker volt, és nem azért mondom, mert ezt kell mondanom, hanem mert tényleg így érzem – értékelte a Magyar Kultúra Napján a helyi gyerekeknek tartott Az aranyember című előadásukat Szabó Árpád. A kalocsai színházigazgató hangsúlyozta: fontos korosztályt láttak vendégül, és reméli, hogy nem hiába. – A színház nézőközönsége 3-10 éves korosztálynál kezdődik, és ott be is fejeződik. Aztán 30 éves kortól kapjuk vissza őket – magyarázta a teátrum vezetője, hogy miért is fontos megfogniuk a gyerekeket. Nehéz őket behúzni a színházba, így ha sikerül, lényeges, hogy jó emlékként éljen bennük, és legalább 30 felett visszatérjenek a nézőtérre.

A következő, hivatalos, bérletes előadás pedig megint csak szép emlék lehet: jön a Boldog bolondok, február 14-én és 21-én, két pénteken. A darab a Kalocsai Színház saját premierje, Pozsgai Zsolt kortárs szerző remekbe szabott műve, amit eddig csak Szabadkán játszottak magyar közönségnek, amúgy németül ment – Magyarországon pedig még egyáltalán nem. A főszerepben az Új Színház színészeit, Almási Sándort és Kökényessy Ágit láthatjuk (utóbbi egyébként a Madáchban is játszik, és hazánk egyik legismertebb szinkronszínésznője).

– A Boldog bolondok Mozart utolsó napján játszódik, és nyilván konfliktusokat okoz, hogy Mozart bevall néhány rázós dolgot az életéből, amire még Constanze is dob néhány lapot – mutatta be dióhéjban a következő (ős)bemutatót Szabó Árpád.

 


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás