Kárpát-medencei helyesírási versenyen jártak

2012.03.30 12:27    |    g-era  

Busa Kristóf, a Kossuth Zsuzsanna Humán és Kereskedelmi Szakközépiskola, Szakiskola diákja és felkészítő tanára, Herczeg-Magó Marianna vett részt Kalocsáról a Gyulán megrendezett Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjén. Busa Kristóf a Bács-Kiskun megyei elődöntőn a szakközépiskolás kategóriában első helyezést ért el, így szerzett jogot a részvételre.

Implom József Gyula város szülötte, múzeum- és iskolaigazgató, akit az utolsó polihisztorok egyikeként emlegetnek. Gyűjtőszenvedélye kiterjedt a népélet minden területére, egyszerre volt régész, nyelvész, etnográfus, numizmatikus, művészet-, művelődés- és irodalomtörténész, levéltáros és muzeológus. A nevével fémjelzett helyesírási verseny a legrangosabbak közé tartozik ebben a kategóriában.

– Nagyon komoly eredménynek tartom, hogy Kristóf eljutott idáig – mondta a felkészítő tanárnő –, mert igen komoly feladatok megoldásával, és egy nehéz mezőnyben nyerte meg a megyei versenyt. Tollbamondásra és helyesírási feladatok gyakorlására volt szükség elsősorban, de a legfontosabb alapfeltétel az, hogy Kristóf rengeteget olvas, hiszen ez a készség csak így tud megfelelően fejlődni.

 


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás