Termékbemutató III. díj Kecelről

Szirmok, levelek – üveg alá zárt nyár

2010.12.18 00:05    |    Zs.E.  

csiszar_istvanne_340A Flora Virágfesztivál és Fazekas kiállítás december első hétvégéjén ismét megnyitotta kapuját, immár XXIV. alkalommal, hogy a varázslatos virágkölteményekkel tavaszi hangulatot varázsoljon a hideg télbe.

A fesztivál ebben az évben is bővelkedett az értékes és különleges programokban. Ezek közül is kiemelkedő a virágkiállítás, virágkötészeti bemutató és verseny, melyre minden évben számosan neveznek.

A fesztiválon megmérettetnek a virágkötők és a dísznövénytermesztők, valamint a kertészeti szakközépiskolák tanulói is versengnek egymással.

Haszilló Ferenc polgármester mellett Rideg László, a megyei közgyűlés alelnöke üdvözölte az érdeklődőket, illetve a kötészeti versenyen résztvevőket.

Az idén szárazvirág kategóriában kalocsai pályázó is megmérette magát, és a kategória egyik szép díját is elhozta.

A boldog dobogós, a kalocsai Csiszár Istvánné kedves időtöltése, hobbija, hogy száraz levelekből, virágszirmokból szép képeket készít. A hozzávalókat is maga gyűjti és préseli. Először csak a kollégáinak mutatta műveit, akiknek nagyon tetszettek a képek, és bíztatták, hogy mutassa be valahol szélesebb közönség előtt is.

– Így jött az ötlet, hogy elviszem a keceli virágkiállításra. Érdeklődtem, és kedvező választ kaptam, benevezhettem őket a szárazvirág kategóriára. Ez volt az első bemutatkozásom, így az eredményhirdetésre is csak kíváncsiságból mentem el. Nagyon megörültem, amikor a kategória termékbemutató III. díjának kihirdetésekor az én nevemet mondták. Nagyon köszönöm a díjat a zsűrinek, és ez az elismerés egy újabb lendületet ad nekem ahhoz, hogy tovább folytassam – mondta lelkesen Csiszár Istvánné –, és ezt az első bemutatkozást még számos kövesse, talán hazai közönség előtt is.


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás