Bemutatkozott Kati László

A képviselő másik arca (4.)

2015.03.06 09:53    |    STVN  

Egy hónap telt el azóta, hogy az újjászerveződött kalocsai Művelődési Központ keddenként sokakat örvendeztet meg programmal. „A képviselő másik arca” című beszélgetős est sikere töretlen: dr. Bálint József (polgármester), Kinyóné Lakatos Melinda (alpolgármester) és dr. Filvig Géza (képviselő) után az elmúlt héten a grémium egyik legifjabb tagja mutatta meg kevésbé ismert oldalát.

Már a volt Tiszti Klub emeleti előadójának ajtaján belépve bennünket fogadó látvány előrevetítette, hogy Kati László bemutatkozása más hangvételű lesz, mint a korábbiak. Gyűjtői csomagolásban kikészített (napjaink hollywoodi filmsikereinek alapjait képező) Marvel-képregények sorakoztak a kiállítóasztalon, mellettük százezres értékű airsoft fegyverekkel és Star Wars relikviákkal.

A harmincas évei elején járó Kati László, mint színpadi elődjei, fotós összeállítással alapozta meg a hangulatot, köztük nyakig maszatos gyermekfotókkal, „popsi-villantó babafotóval (Anyuka kedvéért), ballagási képekkel és az egyetemi hallgatói önkormányzatban töltött években elkattant emlékekkel.

 

kati3_450

 

A képviselő beszélgetőtársa dr. Magóné Tóth Gyöngyi, a művelődési központ vezetője volt, akit főképp a hobbikról szóló szekciót elárasztó, katonai szerelésben készült képekre kérdezett rá. Mint megtudtuk, Kati László szabadidejében örömmel ölt katonai egyenruhát és játszik szimulációs, úgynevezett „military” stratégia játékokat, amelyben a csapatok biológiailag természetes úton lebomló lövedékkel sorozzák meg egymást, miközben egy fiktív küldetést teljesítenek. Emellett a képviselő „civilben” nem veti meg a számítógépes játékokat sem, de előnyben részesíti a sci-fi regények olvasását, ha pedig zene, akkor főképp élőhangszeres filmzene-albumokat hallgat.

 

kati2_450

 

A közönség soraiban ülőket – tekintve a képviselő úr fiatal korát – főképpen az izgatta, hogy
„mi a helyzet a lányokkal”? Kati László ezen a ponton veszítette el a komolyságát – felhőtlen, kacagós estté téve a korábbi kérdezz-feleleket – hiszen, elmondása szerint kecskeméti főiskolás évei alatt igen aktívan mozgott az említett témában, mostanra viszont megunta az órás utazásokat, amelyeket többnyire alvással tett elviselhetővé, így hazai „vadászmezőn” kezdett mozgolódni. Arról azonban, hogy van-e már kiszemelt, diplomatikusan hallgatott.

 

kati1_450

 

Kérdésünkre, hogy hogyan látja magát tíz év múlva, ugyancsak egy ifjú politikushoz méltó választ kaptunk. – Én még azt sem tudom, hogyan látom magam a jövő héten, olyan sűrűk a napok. Reggelente általában korán kelek, és ha szükség van rám, segítek édesanyámnak és testvéremnek, van ugyanis egy családi vállalkozásunk, ahol időről időre elkél a segítő kéz. Ez után megyek bizottsági ülésekre és intézem a képviselői teendőket, ebben a pillanatban pedig éppen munkát keresek, mert már csak az államvizsga van hátra és végzek a tanulmányaimmal. Ha időm és energiám engedi, örömmel tovább tanulnék műszaki vonalon, és hosszú távon a PhD fokozat megszerzése is a céljaim között szerepel – tekintett a jövőbe Kati László, a kitűzöttekhez pedig a szerkesztőségünk nevében is sok sikert kívánunk!

 

 


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás