Környezeti vetélkedő szülőknek

2011.04.03 11:11   

kornyezet_vetelkedo_470
 

Hagyományteremtő céllal indította útjára a Zöldfa utcai Tagóvoda az óvodákba járó gyermekek szüleinek a „Szeresd, Óvd és Védd!” címmel megrendezett környezetvédelmi vetélkedőt. A felnőttek környezettudatosságát hivatott erősíteni a rendezvény, mely ráirányítja a közösség figyelmét a felelősségvállalásra, a fenntarthatóság, az emberbarát környezet megőrzésére, hiszen ha valami már nincsen, annak pótlása már nem mindig lehetséges.

Az idei év márciusában a témája: az Őrségi Nemzeti Park volt. A versenyzők előre megkapták a Nemzeti Parkról szóló írásos anyagot, de volt olyan feladat is, melynek a csapatok maguk kellett, hogy utána nézzenek. 12 csapat jelentkezett a versenyre, a városi óvodákon kívül három kistérségi óvoda és a katolikus óvoda is „ringbe” szállt.

Nagyon jó érzés volt látni, ahogy a vállalkozó szellemű apukák, anyukák egy emberként összefognak, dolgoznak, segítik a csapatmunkát minden pontért. Egészséges versenyszellem hajtotta őket előre azért, hogy ezzel is példát mutassanak gyermekeinek, s a nagyközönség előtt hozzák ki magukból a maximumot. Feladataik közt szerepelt teszt jellegű kérdéssor, puzzle kirakó, igaz-hamis állítás kiválasztása, 13+1-es totó, activity játék, s minden csapatnak egy Őrségre jellemző sült tésztát is el kellett készítenie. A bemutatkozás is roppant találó és érdekes volt. Nehéz feladat elé állították a zsűri tagjait, akik a teljesítmény alapján úgy ítélték: I. helyezett az Újvárosi Tagóvoda csapata, II. a Zöldfa utcai Tagóvoda Katica csapata, III. Zöldfa utcai Tagóvoda Pillangó csapata, különdíjas a Kunszt utcai Óvoda csapata.

Támogatóinknak köszönhetően egyik csapat sem távozott üres kézzel.

Ezúton szeretnénk az óvoda nevelőtestülete nevében támogatóinknak megköszönni, hogy segítették színvonalassá varázsolni az eseményt.

Támogatóink: Kalocsa Környéki Környezetvédelmi Egyesület; Vicai Optika Bt; Etzenhauser Konrád egyéni vállalkozó; Krisztina Fehérnemű Szaküzlet; Kalocsai Porcelánfestő Manufaktúra; Méhész és Edénybolt – Dávid Lajos; Bortéka; Hyphantria KKT; Gillich Tamás vállalkozó; ifj. Tóth József Duna taxi; Szigeti Alíz és édesanyja; Gillich Tamás vállalkozó; Bagó Anita egyéni vállalkozó; Tünde Virágtár; And-Zsu Méteráru bolt, Titán Sport Club, Faragó László, Faragó Lászlóné egyéni vállalkozó; Mezei Dániel és Küű Anita; Hotel Kalocsa.


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás