Kortárs darabhoz keres színészeket a kalocsai társulat

Nőt és férfit is akar a Thália vezetője

2017.08.20 20:16    |    -r-s  

Kalocsa című darabjának karaktereihez keresi a rátermett amatőr színészeket a Thália Társulat, ugyanis feltett szándékuk, hogy végre a névadó régióban is bemutassák az eredetileg a Vígszínház számára írt művet. Középkorú nők, valamint fiatal és idősebb férfiak jelentkezését várja a rendező.

– Szeretnénk meglepni a középiskolás korosztályt is, egy kortárs darabbal. A szerző Erdős Virág, a darab címe Kalocsa – mutatta be tömören a következő munkájukat a társulatvezető. Bneu László bevallotta: ehhez a műhöz nincsenek elegen, úgyhogy szeretnék kitárni a kaput azok előtt, akik felkészülnének a még nyitott szerepekre. – Sajnos komoly gondot okoz, hogy három szereplőnk még hiányzik. Ezúton szeretnénk megragadni a lehetőséget: a Kalocsai Thália Társulat keres hölgyeket és urakat! Jelentkezni lehet minden kedden, 18 órától, a színházban, vagy a társulat Facebook-oldalán – ajánlotta.

szinhaz_acelmagnoliak_450
 

A vezető-rendező úgy véli, már idén ősszel bemutathatják a darabot a Kalocsai Színházban, illetve szokásukhoz híven környező településeken is. Ehhez mihamarabb szeretnék megtalálni a megfelelő arcokat. Erdős Virág amúgy 2010-ben írta meg a Kalocsa című színművet, a Vígszínház felkérésének eleget téve. Ezt követően többször bemutatták, nem is egy társulat tűzte műsorra, viszont a cím ellenére valahogy ezt a környéket elkerülte az összes premier. Ezen változtatna most a Thália, hogy a kortárs szellemiségű, „sciencefiction köntösbe bújtatott történetet”, egy fiatal kisvárosi lány budapesti boldogulásának viszontagságait láthassa a helyi publikum.

szinhaz_nadrag_450
 

A három leglényegesebb női karakterből kettőhöz már megtalálták a megfelelő színészt – jelentette be Bneu, de hangsúlyozta: akadnak még kiadó szerepek. Egy 25-40 év közötti nőt, valamint egy 20-30 éves és egy 50 év körüli férfit szeretnének találni. Ami azt illeti, még a mostani szereposztásban is lehetnek személyi változások, jegyezte meg, mivel csak a közeljövőben kezdik el az olvasópróbákat. Ha Ön kedvet érez ahhoz, hogy együtt dolgozzon a tehetséges társulattal, ne habozzon, jelentkezzen személyesen, kedd esténként, vagy írjon nekik üzenetet a közösségi oldalukon!
Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás