Ez is a Kék Madár Fesztiválon történt

Motoron gördült a milliós adomány

2018.09.03 19:50    |    -sist-  

A német Eurobiker Charity motoros egyesület neve a helyi híradások követőinek talán nem cseng teljesen ismeretlenül Kalocsán. Ők minden évben tartanak jótékonysági gyűjtést, amelynek bevételét egy adott szervezet javára ajánlják fel. Kalocsa német testvérvárosából, Kirchheim Unter Teckből érkezett az egyesület küldöttsége a Kék Madár Fesztiválra pénteken, hogy másnap átadja a Kék Madár Alapítvány számára általuk összegyűjtött pénzt. Rolf Harpprecht elnökkel az adományozás délelőttjén sikerült néhány szót váltanunk, Angeli Gabriella kísérő tolmács közreműködésével.

Hogyan ismerkedtek meg a Kék Madár Alapítvánnyal, illetve a fesztivállal és a jó üggyel, amit képvisel?

– Kirchheim az otthonom, Kalocsa pedig a testvérvárosunk. Mi pedig minden évben egyszer útra kelünk, és ahová megyünk, oda adományt gyűjtünk bizonyos egyesületek, vagy alapítványok javára.

Hogyan merült fel éppen a Kék Madár neve?

– Előzetes egyeztetések után jutott el hozzám a Kék Madár Alapítvány híre, illetve annak elérhetősége. Utánaolvastam az alapítvány céljainak, amivel maximálisan egyetértünk. Így esett az idén a választásunk erre a szervezetre, mint az általunk támogatott alapítványra.

kekmadar_adomany_450
 

Milyen útjuk volt Kirchheimtől Kalocsáig?

– Németországból együtt indultunk Csehországon át Lengyelországba, végül a szlovák-magyar határon keltünk át. Összesen 1500 kilométert utaztunk.

Mi mindent láttak eddig a fesztiválból, és hogyan veszik ki a részüket az eseményekből?

– Nagyon jó a hangulat a városban, az emberek pedig kedvesek. Délelőtt a sétálóutcában tartottunk gyermekprogramot, ahol a kicsik motorozhattak, Rost Andrea koncertje előtt átadjuk az adományunkat, aztán együtt vacsorázunk.

Hogyan gyűlt össze ez az összeg, és mennyi lett végül az annyi?

– Amikor eltervezzük a soron következő, éves utazásunkat és meghirdetjük az egyesületben, annak, aki részt akar venni benne, legalább 150 euró-val hozzá kell járulnia az adománygyűjtés sikeréhez! Ennek a célja egyébként nyilvános és bárki részt vehet benne. Az idén a Kék Madár Alapítványnak 5555 eurót adományozunk, ami a jelenlegi árfolyamon 1 millió 777 ezer forint.

Ehhez szívből gratulálok, és a város, illetve a gyermekek nevében, akiknek a gyógyulásához hozzájárulnak ezzel az adománnyal – nagyon köszönjük!

– Mi örülünk, hogy itt lehetünk és segíthetünk. Ez az utazásaink legfőbb célja!Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás