Nagyszülők Napja a Zöldfa utcai óvodában

2010.11.05 22:22   

nagyszulok_nap_370Az év valamennyi napjára legyen igaz az, amit Sütő András mondott: önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.

Rohanó világunkban, mindennapi gondjaink, tennivalóink során sajnos egyre kevesebb idő jut idősebb embertársainkra. Mindannyiunk tágabb, vagy szűkebb környezetében élnek idősek. Figyeljünk rájuk! A fiatalok és az öregek kölcsönösen segíthetik egymást emberségükben.

Október elseje az Idősek Világnapja, október a szép korúak hónapja. Ez alkalomból kedves hagyomány indult útjára a Zöldfa utcai óvodában.

Nagyszülők Napja rendezvényre hívták meg a nagypapákat és a nagymamákat, hogy egy kis ünnepi műsorral kedveskedjenek nekik. Illésné Bagó Piroska köszöntő szavaiban arról beszélt, mennyire fontos, hogy gyermekeinket már korán megtanítsuk tisztelni és szeretni az idősebb nemzedéket.

Minden csoport műsorral kedveskedett a nagyiknak: énekeltek, verseltek, mondókáztak, körjátékoztak a gyerekek. Az ünnepség süteményezéssel, pogácsázással, teázással és beszélgetésekkel folytatódott, majd minden nagyszülő ajándékkal, hálás szívvel és a kis unokával indult haza.

Köszönet az óvónőknek a kezdeményezésért, örülök, hogy ilyen szép hagyományt teremtettek.

Bagó Szilvia

szülő


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás