Nívódíjas a Liszt Ferenc AMI ifjúsági csoportja

2009.04.30 12:54    |    B. F.  

Évek óta egyre magasabbra kerül a Liszt Ferenc Művészetoktatási Intézmény és a kalocsai táncegyüttesek egyesületének együttműködéséből létrejött néptánc oktatás színvonala, hozzák az elismeréseket a területi és országos vetélkedőkről. Ebben a félévben is több siker koronázta az oktatók erőfeszítését, a fiatalok tehetségét.

Illésné Koszta Kriszta tánctanár örömmel újságolja a gyermek- és ifjúsági csoportok a hazai megmérettetéseken elért sikereit. Márciusban Székesfehérvárott az Országos Néptánc Szóló versenyen a 400 produkció közül hetven maradt talpon, s közöttük a kalocsai Sebők Luca-Fekete Kristóf, illetve Varjas Erika-Illés Ákos duó került be azon hetven páros közé, akik a szarvasi országos döntőben megméretik a tudásukat a trófeákért. Mindezt tetézte, hogy Farkas Bence szólótáncosként, mindenki örömére bekerült a döntőbe. Kemény verseny volt, de a választott sárközi és friss csárdás elnyerte a zsűri tetszését.

A múlt hét végén, igen fárasztó buszozás után, a Nyíregyházi Ifjúsági Néptánc Találkozón a Kalocsa környéki koreográfiával, 30 lány szépséges táncával bekerültek az országos antológiába, és elnyerték az Ifjúsági Tánccsoportok Nívódíját, ami azt is jelenti, hogy maguk mögött hagytak olyan híres táncegyütteseket, mint a jászsági, a miskolci, és mások.

Az iskola két csoportja Kiskőrösön, a megyei néptáncversenyen is részt vett, ahol mindkét csoport arany minősítéssel jutott be a kecskeméti gálára, és a gyerök csoport bekerült a Dél-Alföldi régió versenyére, ami Szegeden volt.

A sikeres félév minden nyertes és díjazott, vagy elismert táncszámát június 24-én, az iskolai vizsgabemutatón láthatja a kalocsai közönség, ahol persze megcsodálhatják a harminc lánytól azt a rendkívül szuggesztív kompozíciót is, amely elismerésre késztette a hazai szakembereket.


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás