Katolikus atomsiker

2012.06.19 23:10   

A Paksi Atomerőmű Látogató Központjában szervezett XI. Nukleáris vetélkedőn első helyezést ért el a kalocsai Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény 8. osztályos csapata. A versenyt 2012. május 11-én rendezték, melynek nyertesei: Csikós Dominik, Kovács Dávid, Sipos János Gábor, Tóth-Albert Tibor.

Mi inspirált titeket a jelentkezésre?

– Elsősorban az osztályfőnök biztatása, a csapattársak elhivatottsága és a fizika tudománya iránti érdeklődésünk. Novemberben az osztállyal már részt vettünk egy tanulmányi kiránduláson Pakson, ez is motivált minket.

Mennyi időt töltöttetek a felkészüléssel?

– Február végén adtuk be a jelentkezésünket, innentől kezdve heti két alkalommal ült össze a csapat. Április elejétől – tudván, hogy közeleg a verseny napja – belehúztunk a gyakorlásba, és már heti ötször néztük át a tananyagot.

Ki volt a felkészítő tanárotok?

– Osztályfőnökünk, aki egyben fizika és matematika tanárunk is: Korsós Lajosné. Gitta néni nemcsak segített nekünk, hanem hasznos tanácsokkal is ellátott, valamint a verseny napján is velünk volt.

Milyen típusú feladatokat kellett megoldani?

– Voltak könnyebb és nehezebb feladatok is számunkra. Az előre elkészítendő projektfeladattal és az atom történetével kapcsolatos kérdésekkel ügyesen megbirkóztunk, azonban a villámkérdések nem mentek döccenő mentesen.

Hányan indultak rajtatok kívül a versenyen?

– 7 csapat. Ezek közül három kalocsai, két paksi és két Paks környéki.

Milyen volt a csapatmunka?

– Már hozzászoktunk az ilyesféle feladatokhoz, gyakran dolgoztunk csapatban, így ez nem okozott gondot, mert tudjuk értékelni egymás munkáját.

Mi vezetett titeket a sikerhez?

– A sok gyakorlás, egymás segítése és az ésszerűség volt a kulcs a győzelemhez.

Mi volt az első helyezett jutalma?

– Kaptunk könyveket, pendrive-ot, képkeretet és fülhallgatót.

Milyen érzéssel töltött el benneteket a siker élménye?

– Természetesen, nagyon örültünk a győzelemnek, és büszkék voltunk magunkra. Ez az eredmény felbátorított minket arra, hogy legközelebb is induljunk hasonló versenyen.

Köszönjük, hogy feltehettük nektek ezt a pár kérdést. Ahogy titeket hallgattunk, kiderült számunkra, hogy ez a verseny hasznos volt nektek, mert nemcsak tudásotokat növeltétek, hanem ahogy említettétek, jó csapattá is váltatok, és ez egy életre szóló élmény marad. A továbbiakban is sok sikert kívánunk nektek!

Baksa Mirella és Lehotai Regina

(8. osztályos tanulók)

 


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás