Liszt Ferencre emlékeztek Ordason

Három iskola közös énekórája

2011.11.29 23:33   

A híres zeneszerzőre és zongoristára, Liszt Ferencre emlékeztek Ordason a helyi alsós általános iskola tanulói és vendégeik, a Géderlakról és Dunapatajról érkezett harmadik osztályosok a Faluházban.

liszt_centenarium_280A rendkívüli ének-zene órát Kozákné Szentgyörgyi Ilona és Varga Attiláné tanító nénik szervezték, a Dunapataji Zenebarátok Együttese – Bachné Kiss Katalin, Simon Ibolya, Nagy Katalin és Szamek Máténé – nyitotta meg. Színes előadásukban régi korok zeneműveit, népdalokat hallgathattak a gyerekek, ez utóbbiak eléneklésével be is kapcsolódtak a közös muzsikába.

Ezután Liszt életét, munkásságát feldolgozó kis műsorrészleteiket adták elő egymásnak – sorban a géderiek, a patajiak, végül az ordasiak –, s a részletekből állt össze egy kerek egész. Ugyanúgy, ahogy a következő, játékos feladatban a művész portréja, melyet darabjaiból kellett összerakni. Ez ugyan nem verseny volt, de olyan lelkesedéssel és tempóval vágtak bele, hogy azért megemlítjük, elsőnek a géderlaki gyerekek végeztek a feladattal. Végül az együtt töltött délelőtt alkalmából az iskolások kis ajándékkal is meglepték egymást.

A jól végzett munka jutalma finom pogácsa, tea és alma volt, majd nem maradt hátra más, csak a búcsúzás.

Mielőtt a vendégek haza indultak volna, megköszönték a szíves látást, a segítők (Ványainé Kati és Szuhainé Csilla) fáradozását, és még egy kis focira is jutott idő a gumiborítású pályán, legalábbis a kevésbé sietőseknek.


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás