Dicsértessék…

2012.06.24 10:15    |    T.I.  

csorna_puszta_kereszt_251Öregcsertő-Csornapusztán a település bejáratánál régóta állt egy kereszt, mely óvta-védte, jóra tanította és figyelmeztette az itt lakókat és az erre járókat, egyben a település jelképe és szimbóluma is volt.

Az idő vasfoga azonban kikezdte, és megérett arra, hogy felújítsák, illetve kicseréljék. Nem véletlen az, hogy éppen a húsvéti ünnepekre, a feltámadás ünnepére született újjá az emlékhely.

A kivitelezést elismerésre méltó módon végezte el Simon László asztalosmester Öregcsertőről.

A szervezés és a végrehajtás munkálataiban lelkesen, elismerésre méltóan vett részt Morvainé Marika, Judákné Irénke, akik az adományok összeszedésében is eredményes munkát végeztek.

A helybeliek önzetlen jólelkűsége és összetartozása hozta össze a munkálatok összköltségét. Mindezekben nagy segítséget nyújtott Vadas Ferenc gazdálkodó is.

Ma ismét szépen díszlik a falu bejáratánál a kereszt, mindenki számára a megnyugvást, a tisztaságot, a tisztességet és hitet hirdetve.

Ezúton is köszönet illeti az adakozókat és a kivitelezésben részt vállaló személyeket, akik nélkül ez nem jöhetett volna létre. Még kisebb parkrendezési és festési munkák vannak hátra, és az emlékhely felszentelése.

Szép példája ez a kistelepülések élni akarásának és a lakók összetartozásának.

(A fotót Turiné Magdika készítette.)

 


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás