Végére jár az őszi színházi bérlet

2018.01.25 20:10    |    -r-a  

November 18-án egy bérleten kívüli előadást láthatott a kalocsai közönség, az őszi bérlet még egy bemutatót hoz majd: a „Sose halunk meg” című darabbal december 2-án lép fel nálunk a Kaposvári Roxínház.

A most látott előadásban a Pesti Művész Színház társulata adta elő Szirmai Albert műve alapján a Mágnás Miskát. A népszerű operett ismert slágereit örömmel fogadta a közönség, mint ahogyan nagy tetszést aratott Marcsa és Miska szerepében Tunyogi Bernadett és Gyurity István is. Bolondozásuk, civakodásuk mindig tapsra késztette a publikumot.

 

magnasmiska_450
 

 

December 2-án a Kalocsán már ismert Kaposvári Roxínház érkezik, akiket évekkel ezelőtt szívébe zárt a helyi közönség az „Indul a bakterház” című klasszikus darab nagy sikerű előadása után. Nem kevésbé ismert és népszerű Dés László–Nemes István–Koltai Róbert–Nógrádi Gábor „Sose halunk meg” című műve sem.

A nézői rekordokat felállító film Koltai Róbert rendezésében és főszereplésével készült, és 1993-ban mutatták be. Központi alakja egy színész, Tordai Imre, aki az ügető nagy szerelmese, imád fogadni és állandóan veszít. Emlékeiben felrémlik nagybátyja alakja – Gyuszi bácsi –, aki vállfaárus volt, de e prózai munkát ellensúlyozta két szenvedélye, a nők és a lovi. Imre tőle tanult meg élni, az életben boldogulni, emberi kapcsolatokat teremteni, álmodni és az álmok megvalósításáért küzdeni. A „Sose halunk meg” főcímdala, a Nagy utazás hosszú ideig vezette a hazai slágerlistákat.

Jó szórakozást kívánok!Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás