Készül a városi programnaptár

2013.03.02 15:55   

Programegyeztető fórumra gyűltek össze a kalocsai civil szervezetek a városvezetéssel csütörtökön délután a Városházán. Munkájuk eredményeként idén várhatóan mindenki eljut minden olyan programra, ami felkelti az érdeklődését, mert a fórumoknak köszönhetően nem lesznek ütközések.

A kalocsai önkormányzat régi célkitűzése, hogy a város rendezvényeit egy éves programnaptárba gyűjtse össze – tudtuk meg Simon Zoltán alpolgármestertől.

program_naptar_kalocsa_300– Mindez elengedhetetlen ahhoz, hogy a lakosság kellő időben tájékozódhasson a helyi eseményekről, illetve ennek segítségével elkerülhető, hogy a városban található intézmények, egyesületek, alapítványok, civil szervezetek, egyházak kiemelt programjai ütközzenek egymással – tette hozzá az alpolgármester.

Az éves programok begyűjtése a fentiek fényében az elmúlt hetekben megtörtént, Simon Zoltán, valamint a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár munkatársainak koordinálásával. A programnaptárhoz a Kalocsai Városmarketing Kft. a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár, a kalocsai oktatási intézmények, az egyházak, a kisebbségi önkormányzatok, a helyi civil szervezetek, az egyesületek és a helyi alapítványok is elküldték 2013-as évi programjaikat.

Múlt hét csütörtökre a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár összefésülte a beérkező programokat, melyeket ezen a fórumon egyeztettek az illetékes szervezetek.

– Mindez nem jelenti azt, hogy idén nem lesz olyan nap, amikor két-három esemény is ne lenne a városban. Annyiban azonban mindenképpen különbözik majd a mostani év az előzőektől, hogy a hasonló profilú, érdeklődésű embereket vonzó programok, mondjuk kulturális események nem lesznek egyszerre, egy napon, vagy legalábbis ugyanabban a kezdési időpontban – szabott irányt a programnaptár elkészítésének Simon Zoltán.

Az egyeztető fórumokat egyébként rég nem látott érdeklődés kísérte, közel 90 helyi szervezetből 46 képviseltette magát. Mint elmondták, mindannyian üdvözlik a város programnaptár létrehozással kapcsolatos törekvéseit, és azt is, hogy a civileket, munkájukat a városvezetés komolyan veszi, számol vele.

Fotó: Kalocsai Önkormányzat


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás