Nicolas Schöffer regisztrált a Facebookra!

Exkluzív tartalmak kerültek a közösségi hálóra

2012.02.25 10:08    |    géjé  

Most már a legnépszerűbb közösségi oldalon is nyomon követhetjük Nicolas Schöffer munkásságát – hála a művészi örökségét lelkesen gondozó Tamás Eszternek. A gyűjteményvezető a legfrissebb programok mellett a korábbi események memoárjait is elhelyezte a Nicolas Schöffer Gyűjtemény profilján.

nicolas_schoffer_300– Folyamatosan frissítjük az oldalunkat, az elmúlt év kiállításainak a képeit is feltettük, így felkerült Ézsiás István kiállítása, a Francia Napok, Mengyán András kiállítása, és minden program – mesélte lelkesen Tamás Eszter, aki az emlékek őrzése mellett az értékes gyűjtemény további népszerűsítésének lehetőségét is látja annak internetes felületében. – Természetesen itt közöljük az aktuális programjainkat, illetve minden nap próbálunk a Schöffer-archí-vumból érdekes videókat, képeket is feltenni. Én úgy gondolom, hogy ez nagyon fontos abból a szempontból, hogy jobban megismerjék a fiatalok is Schöffer művészetét, hiszen szerintem nincs már olyan fiatal, aki egy nap legalább egyszer nem megy fel erre a közösségi portálra.

A leggyorsabban mostantól a közösségi hálón érhetők el a kalocsai Schöffer Múzeum aktualitásai, többek között az első tavaszi tárlat, amelyen a leginkább látványos hologram kiállításairól ismert Mattis-Teutsch Waldemar műveivel lehet ismerkedni. A hivatalos megnyitót cikkek, videók és fotók folyama előzi meg, mind-mind a Face-bookra feltöltve. A portálon történt megjelenéssel a múzeum archívumából sosem látott kincsek is előkerültek, amelyek így egy exkluzív körön túl most már bárki számára elérhetővé válnak.

– Az az érdekes, hogy amit legutóbb feltettem, az sem volt meg, legalábbis én még nem találkoztam vele a Schöffer-archívumban – vallotta be a gyűjteményvezető. – Egy 2000 körüli digi-poráma, amelyet Vicai Lajos és Benke Ferenc készített. Ez egy videó, ami nagyon érdekes és izgalmas. Mindenki nézze meg, mert ez alatt Schöffer Miklós zenéje hallható, és ez a kettő együtt rendkívül jól kiegészíti egymást. Egyrészt izgalmas látványt nyújt, másrészt pedig, mint zenemű sem utolsó – zárta beszámolóját Tamás Eszter. Nos, Ön kedveli ezt: Nicolas Schöffer Gyűjtemény? Szerintem megér egy cyber-hüvelykujjat!


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás