Pikáns vígjátékkal nyitja az évadot a Kalocsai Színház

Sztárparádé a kanapén – a visszatérő Gregor Bernadettel

2011.12.03 15:22    |    Gábor János  

Az idén az évadot kissé megkésve kezdő, de már 5 éves (!) Kalocsai Színház lenyűgöző műsor-összeállítással lepte meg közönségét. A 2011-2012-ben hét premiert és formabontó módon egy Fábry Sándor-estet felvonultató előadássorozat most vasárnap kezdődik a Francia négyes – avagy négyen a kanapén című darabbal, amely – okkal, nem okkal – megkapta még a „pikáns vígjáték felnőtteknek” alcímet is.

A lapunknak nyilatkozó Gregor Bernadett szerint viszont nem kell túl merész jelenetekre, vagy egyenesen meztelenségre gondolni:

 gregor_harsanyi_280

– Ez egy vígjáték alapvetően. Nincsen benne semmi olyan, amit akár egy kis 12 éves nem láthatna, inkább félreérthető szituációk vannak. Egy nagyon édes, nagyon szórakoztató, nagyon jó kis előadás sikeredett belőle.

 

 

Tehát a pikáns jelzőtől függetlenül: ne gerjedni jöjjenek a nézők az előadásra.

– Kikapcsolódni, szórakozni, nevetni jöjjenek a nézők elsősorban. Pikáns, ha így belegondolok: Szabó Zsófi gyönyörű benne, és mini ruhában látható. Ez már talán pikánsnak számít (nevet). Én inkább azt mondanám, hogy egy felhőtlen színházi estére fognak érkezni a nézők.

Zsófit említetted. És a többi kolléga az előadáson? Ki az, akivel még együtt játszottál?

– Harsányi Gábor Viktor szerepét játssza benne, az inast – vele most már sokadik darabban játszom együtt. Németh Kristóffal szintén sokadszorra, Szabó Mátéval pedig kollégák voltunk a Magyar Színházban, úgyhogy ez több mint tíz éves ismeretség. Egy összeszokott csapatról van szó, és hát zseniálisak benne a fiúk, meg hát mindenki, de aztán a második felvonásban van egy hosszabb jelenet, amelyben szinte csak Kristóf és Máté van, és hát remek! Én ezt mindig a takarásból szoktam nézni – most már nem tudom hányadszor. És most is fogom majd Kalocsán.

 

gregor_szabo_251Kalocsán, ahová visszajáró vendég vagy, sőt, már tiszteletbeli kalocsai…

– Nekem meg nagyon jó érzés, most már mondhatom így: hazamenni Kalocsára (nevet). Tényleg lassan én is úgy érzem, hogy hazamegyek. Ez annak köszönhető, hogy tavasszal, amikor a Bál a Savoyban című operettet próbáltuk, akkor szinte minden napomat ott töltöttem, és hát egy gyönyörű, hangulatos, nyugodt kis város, és tényleg mindig az van, hogy ha az ember beül az autóba és elindul a fővárosból, az már eleve nagyon jó. Amellett, hogy dolgozni mentem Kalocsára, mindig feltöltődve jöttem vissza.

Akkor ez neked már nem is nevezhető kifejezetten munkának.

 

– Az előadást sem érezzük különben munkának – ezt a darabot mi ugyanúgy élvezzük, mint a nézők, és tényleg őrült jó. Camoletti egy nagyon-nagyon jó vígjátékszerző. A többi darabja is remek, de főleg ez. Mi is szeretjük, mi is szórakozni megyünk!

Ahogy reméljük Ön is! Marc Camoletti: Francia négyes, avagy négyen a kanapén, Gergely Róbert rendezésében. A szereplők: Gregor Bernadett, Németh Kristóf, Harsányi Gábor, Szabó Zsófi és Szabó Máté – november 27-én és december 4-én, este 7-kor, a Kalocsai Színházban!


Kultúra

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás